Πτήση MH370: Και επισήμως η μεγαλύτερη σε διάρκεια σύγχρονη εξαφάνιση αεροσκάφους

default image

Η πτήση των Μαλαισιανών αερογραμμών δεν είναι η μοναδική που έχει εξαφανιστεί στην ιστορία της αεροπορίας ωστόσο είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια. Δείτε ένα χάρτη με τα εξαφανισμένα αεροπλάνα από το 1948 έως σήμερα

Έντεκα ημέρες έχουν περάσει χωρίς να έχει ακόμα εντοπιστεί το Boeing 777 της Malaysia Airlines κάτι που το καθιστά ως την πιο μυστηριώδη εξαφάνιση της σύγχρονης ιστορίας της αεροπορίας.

Παρόμοια περίπτωση ήταν η εξαφάνιση του αεροπλάνου της Adam Air Flight 574 το 2007 το οποίο τελικά εντοπίστηκε μετά από δέκα ημέρες στα ανοιχτά των ακτών επαρχίας South Sulawesi της Ινδονησίας .

Στον πιο κάτω χάρτη έχουν χαρτογραφηθεί οι μεγαλύτερες εξαφανίσεις πτήσεων από το 1948 και μετά.

Σύμφωνα με το mashable, ο ρυθμός εξαφάνισης αεροσκαφών είναι 1,2 το χρόνο, πέντε θεωρείται πως χάθηκαν κοντά ή εντός του Τριγώνου των Βερμούδων, ενώ το μοντέλο που έχει γίνει άφαντο από τα ραντάρ περισσότερες φορές χωρίς να αφήσει ίχνος είναι το Douglas DC-3s και οι στρατιωτικές παραλλαγές του (19 πτήσεις).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Aviation Safety Network 102 αεροπλάνα έχουν χαθεί χωρίς ποτέ να έχουν εντοπιστεί από το 1948. Μόνο δύο από αυτά μετέφεραν περισσότερους από 100  ανθρώπους. Πρόκειται για το αεροσκάφος της Malaysia Airlines αλλά και αυτό της Flying Tiger που εξαφανίστηκε το 1962 πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό και μετέφερε 93 Αμερικανούς στρατιώτες.

Πηγή: mashable

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα