Πτήση MH370: Τα συντρίμμια που βρέθηκαν στο Ρεϊνιόν ανήκουν στο μοιραίο αεροσκάφος της Malaysia Airlines

default image

Τέλος στο θρίλερ που διαρκεί ενάμιση χρόνο σχεδόν, μετά την εξαφάνιση από τα ραντάρ της πτήσης ΜΗ370 της Malaysia Airlines. Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας επιβεβαίωσε ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν ανοιχτά της Μαδαγασκάρης ανήκουν στο μοιραίο αεροσκάφος. Επιφυλακτικός ο Γάλλος αντιεισαγγελέας που μετέχει στην έρευνα (Pics+Vids)

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας επιβεβαίωσε την Τετάρτη 5 Αυγούστου, ότι τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στο νησάκι Ρεϊνιόν, ανοιχτά της Μαδαγασκάρης, ανήκουν στην πτήση ΜΗ370 της Malaysia Airlines, που είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου του 2014, εκτελώντας την πτήση Κουάλα Λουμπούρ – Πεκίνο.

“Σήμερα, 515 ημέρες αφότου εξαφανίστηκε το αεροπλάνο, με βαριά καρδιά οφείλω να ανακοινώσω ότι η ομάδα των διεθνών ειδικών επιβεβαίωσε πως τα συντρίμμια του αεροσκάφους τα οποία ανακαλύφθηκαν στη Νήσο Ρεϊνιόν προέρχονται πράγματι από το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση MH370”, ανέφερε ο Νατζίμπ Ράζακ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Ακόμη, τόνισε ότι η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει την αλήθεια για το τι συνέβη στο αεροσκάφος: “Θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλους όσοι επλήγησαν από αυτή την τραγωδία ότι η κυβέρνηση της Μαλαισίας έχει δεσμευθεί να κάνει το παν εντός των δυνατοτήτων της για να ανακαλύψει την αλήθεια για το τι συνέβη στο επιβατικό αεροπλάνο, η εξαφάνιση του οποίου θεωρείται μέχρι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας”.

 

Υπενθυμίζεται, ότι τα συντρίμμια εντοπίστηκαν στις 29 Ιουλίου στο νησάκι Ρεϊνιόν, ανατολικά της Μαδαγασκάρης στον Ινδικό Ωκεανό.

Η Ρεϊνιόν βρίσκεται περίπου 3.700 χιλιόμετρα από την περιοχή όπου διεξήχθησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους. Ειδικοί και αξιωματούχοι θεωρούν, ότι το κομμάτι αυτό ενδέχεται να μεταφέρθηκε στο νησί από θαλάσσια ρεύματα.

Στην επίσημη ανακοίνωση της Malaysia Airlines αναφέρεται:

“Η Malaysia Airlines θα ήθελε να εκφράσει τη βαθιά λύπη μας στις οικογένειες και τους φίλους των επιβατών της πτήσης ΜΗ370, καθώς επιβεβαιώνεται ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν στο νησί Ρεϊνιόν στις 29 Ιουλίου, ανήκουν στο αεροσκάφος. Αυτό επιβεβαιώθηκε σε κοινή ανακοίνωση των γαλλικών, αυστραλιανών και των αρχών της Μαλαισίας. Οι οικογένειες των επιβατών και του προσωπικού έχουν ήδη ενημερωθεί. Εκφράζουμε τη βαθύτερη συμπαράστασή μας σε όσους επηρεάζονται. Πρόκειται πράγματι για επανάσταση στις έρευνες για τον εντοπισμό της ΜΗ370. Ελπίζουμε και αναμένουμε, να βρεθούν κι άλλα αντικείμενα, που θα μας βοηθήσουν να λύσουμε το μυστήριο της εξαφάνισης”.


Γάλλος αντιεισαγγελέας: Πολύ ισχυρές ενδείξεις, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί

Λίγη ώρα μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού της Μαλαισίας, ο Γάλλος αντιεισαγγελέας του Παρισιού, με δήλωσή του υποστήριξε, πως δεν είναι βέβαιο ότι τα συντρίμμια ανήκουν στο αεροσκάφος της Malaysia Airlines, αλλά ότι απλώς πρόκειται για “πολύ ισχυρές ενδείξεις”.

“Το τμήμα του πτερυγίου που βρέθηκε στο νησί Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό, υπάρχουν πολύ ισχυρές ενδείξεις” ότι προέρχεται από το χαμένο Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines που εκτελούσε την πτήση ΜΗ370, όμως αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιεισαγγελέας του Παρισιού Σερζ Μακοβιάκ, που μετέχει στην έρευνα.

Ακόμη, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, είπε ότι το κομμάτι της βαλίτσας που βρέθηκε μαζί με το φτερό θα εξεταστεί το συντομότερο δυνατόν από τη γαλλική αστυνομία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα