Πτήση τρόμου στη Χαβάη: 11 σοβαρά τραυματίες από αναταράξεις

Πτήση τρόμου στη Χαβάη: 11 σοβαρά τραυματίες από αναταράξεις
Από το εσωτερικό του αεροπλάνου. Jazmin Bitanga via AP

Ακόμα και στην οροφή του αεροσκάφους χτύπησαν επιβάτες πτήσης από Αριζόνα προς Χονολουλού, όταν λίγο πριν φτάσουν στο αεροδρόμιο σημειώθηκαν έντονες αναταράξεις.

Εντεκα άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά από αναταράξεις που σημειώθηκαν σε πτήση της Hawaiian Airlines από την Αριζόνα προς τη Χονολουλού.

Οι έντονες αναταράξεις σημειώθηκαν ενώ το αεροσκάφος πλησίαζε το αεροδρόμιο της Χονολουλού. Άλλοι 9 επιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση.

Όπως ειπε κατα τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Τζον Σνουκ επιχειρησιακός διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας, η πτήση ήταν γεμάτη, με 278 επιβάτες και 10 μέλη πληρώματος.

Ο Τζι Άιρλαντ διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της Χονολουλού, ενημέρωσε πως ένας από τους 20 ασθενείς δεν είχε τις αισθήσεις του όταν έφτασαν στο νοσοκομείο, ενώ οι άλλοι επικοινωνούσαν με τους γύρω τους. Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός οτι δεν υπήρξαν νεκροί ή τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση.

Από το εσωτερικό του αεροπλάνου. Jazmin Bitanga via AP

 

Μια απο τους επιβάτες είπε οτι την ώρα που άρχισαν οι αναταράξεις η μητέρα της μόλις ειχε καθήσει αλλά δεν πρόλαβε να δέσει τη ζώνη της με αποτέλεσμα να χτυπήσει στην οροφή.

Η έρευνα που θα διεξαχθεί θα εξετάσει ποια μέτρα ελήφθησαν για την ασφάλεια των επιβατών, εκτός από την ενεργοποίηση για τη ζώνη.

Από το εσωτερικό του αεροπλάνου. Jazmin Bitanga via AP

 

Το Airbus A330-200 ξεκίνησε την κάθοδό του αμέσως μετά τις αναταράξεις και το πλήρωμα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του αριθμού των τραυματισμών στο αεροσκάφος Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έδωσαν στην πτήση προτεραιότητα στην προσγείωση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα