Πτώχευσε ο Βρετανός ακροδεξιός ηγέτης

Πτώχευσε ο Βρετανός ακροδεξιός ηγέτης

Ο Νικ Γκρίφιν, Βρετανός ηγέτης της άκρας δεξιάς, κήρυξε πτώχευση

Ο ηγέτης της βρετανικής ακροδεξιάς Νικ Γκρίφιν κήρυξε πτώχευση, όμως διαβεβαίωσε τους υποστηρικτές του ότι το γεγονός αυτό δεν θα τον εμποδίσει να παραμείνει ευρωβουλευτής ή να είναι και πάλι υποψήφιος στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον ερχόμενο Μάιο.

Το δικαστήριο του Γουέλσπολ εντ Νιούτον, στην Ουαλία, δέχτηκε το αίτημα του 54χρονου αρχηγού του Βρετανικού Εθνικού Κόμματος (BNP) να κηρύξει προσωπική πτώχευση.

"Η χρεοκοπία δεν με εμποδίζει να παραμείνω ευρωβουλευτής ή να κατέβω στις εκλογές. Αντιθέτως, με απελευθερώνει από όλες τις οικονομικές δυσκολίες μου", έγραψε ο Γκρίφιν στον λογαριασμό του στο Twitter.

Σύμφωνα με τη βρετανική εκλογική επιτροπή, η χρεοκοπία ενός υποψηφίου δεν του στερεί το δικαίωμα να συμμετέχει στις εκλογές, παρά μόνο εάν το δικαστήριο του θέσει συγκεκριμένους περιορισμούς.

"Οι λογαριασμοί του κόμματος δεν επηρεάζονται. Η προεκλογική εκστρατεία του Μαΐου θα είναι η πιο επαγγελματική που κάναμε έως τώρα και εγώ θα είμαι υποψήφιος, επικεφαλής της λίστας", διαβεβαίωσε ο Γκρίφιν.

Στις ευρωεκλογές του 2009 το BNP συγκέντρωσε ποσοστό 6% και εξέλεξε δύο βουλευτές, γεγονός που προκάλεσε σοκ στη Βρετανία. Το ακροδεξιό κόμμα δεν έχει εκπροσώπους ούτε στη Βουλή των Κοινοτήτων ούτε στη Βουλή των Λόρδων.

Ο Γκρίφιν αναγκάστηκε να κηρύξει χρεοκοπία επειδή τον Φεβρουάριο του 2013 υποχρεώθηκε να πληρώσει περίπου 120.000 στερλίνες (145.000 ευρώ) στους πρώην νομικούς εκπροσώπους του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network