Πυρομαχικά και ψεύτικα αυτόματα βρέθηκαν στο φορτηγό του μακελάρη της Νίκαιας

default image

Η επόμενη μέρα της φρίκης στη Νίκαια. Δέκα παιδιά νεκρά, δεκάδες άλλα στα νοσοκομεία, περισσότεροι από πενήντα τραυματίες δίνουν μάχη, για να κρατηθούν στη ζωή (Pics+Vids)

Τον τραγικό απολογισμό της επίθεσης στη Νίκαια της Γαλλίας ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού, αναφέροντας τον αριθμό των νκρών, των τραυματιών καθώς και τα ευρήματα από τις έρευνες των Αρχών στο φορτηγό, που έσπειρε τον θάνατο, το βράδυ της Πέμπτης.

Πιο συγκεκριμένα, στους 84 ανέρχονται οι νεκροί. Μεταξύ αυτών, 10 είναι παιδιά και έφηβοι. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού, Φρανσουά Μολέν, που έχει αναλάβει την ευθύνη των ερευνών, συνολικά 202 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε αυτήν την επίθεση και 52 εξ αυτών δίνουν μάχη για να κρατηθούν στην ζωή.


Πυρομαχικά και ψεύτικα αυτόματα βρέθηκαν στο φορτηγό

Ο εισαγγελέας γνωστοποίησε ότι ο δράστης πυροβόλησε αρκετές φορές εναντίον τριών αστυνομικών, ενώ οδηγούσε το φορτηγό του εναντίον του πλήθους.

Ο Μολέν επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας που αιματοκύλισε την Νίκαια έχει ταυτοποιηθεί μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων του ως ο Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουλέλ. Ο Μπουλέλ ήταν υπήκοος Τυνησίας, διαζευγμένος και είχε παιδιά. Η πρώην του σύζυγος βρίσκεται υπό κράτηση.

Ήταν “απόλυτα άγνωστος στις υπηρεσίες πληροφοριών” της Γαλλίας, υπογράμμισε ο εισαγγελέας της γαλλικής πρωτεύουσας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν ο δράστης ενήργησε μόνος ή είχε συνεργούς.

Σύμφωνα με τον Γάλλο εισαγγελέα, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, ωστόσο η επίθεση στην Νίκαια έχει χαρακτηριστικά γνωρίσματα χτυπήματος μιας τρομοκρατικής οργάνωσης και συμβαδίζει “με μεγάλη ακρίβεια στις προτροπές που οι (τζιχαντιστές) απευθύνουν σε μόνιμη βάση για τη διάπραξη δολοφονιών.

Από τις έρευνες των Αρχών, στο φορτηγό βρέθηκαν ένα όπλο, πυρομαχικά, δύο ψεύτικα αυτόματα, μία ελαττωματική χειροβομβίδα κι ένα ασύρματο τηλέφωνο.

Δυο μαθητές και μία δασκάλα από το Βερολίνο μεταξύ των θυμάτων

Δύο μαθητές και μία δασκάλα από το Βερολίνο βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης στη Νίκαια, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Ραδιοφωνία Βερολίνου και Βρανδεμβούργου (RBB) και η εφημερίδα “Tagesspiegel”.

Ο δήμαρχος της περιοχής Σαρλότεμπουργκ-Βίλμερσντορφ στο δυτικό Βερολίνο δήλωσε πριν από λίγο:

“Είμαστε βαθύτατα συγκλονισμένοι με τον θάνατο των δύο μαθητών (ή μαθητριών, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη) και της δασκάλας του σχολείου, Πάουλα-Φιρστ, και θρηνούμε με τους γονείς και όλο το σχολείο, τους συγγενείς και τους φίλους των θυμάτων. Στεκόμαστε στο πλευρό σας και σας στηρίζουμε. Σε ένδειξη της βαθιάς θλίψης μας, η σημαία στο κτίριο του Δήμου θα κυματίζει μεσίστια”. Ήδη στο σχολείο έχει δημιουργηθεί ειδική αίθουσα με εκπαιδευτικούς και ψυχολόγους.

Τριήμερο εθνικό πένθος στη Γαλλία

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη Γαλλία από αύριο Σάββατο έως τη Δευτέρα, ενώ νομοσχέδιο που παρατείνει έως το τέλος Οκτωβρίου την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θα υποβληθεί τις επόμενες ημέρες στο γαλλικό Κοινοβούλιο.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, κάλεσε τους συμπατριώτες του “να είναι ενωμένοι” μπροστά στον “πόλεμο που διεξάγει εναντίον μας η τρομοκρατία. Η Γαλλία δεν θα υποκύψει στην τρομοκρατική απειλή. Αλλάξαμε εποχή και η Γαλλία θα πρέπει να ζήσει με την τρομοκρατία και οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι, να είμαστε αλληλέγγυοι, να επιδείξουμε συλλογικά ψυχραιμία. Η Γαλλία είναι μια μεγάλη χώρα και μια μεγάλη δημοκρατία που δεν θα επιτρέψει να αποσταθεροποιηθεί”, δήλωσε.

Από τη μεριά του, ο Γάλλος πρόεδρος , Φρανσουά Ολάντ είπε επίσης ότι περίπου 50″ άνθρωποι βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου, την ώρα που τα θύματα έχουν φτάσει τα 84 άτομα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται “πολλοί ξένοι” και πολλά παιδιά.

Ο Ολάντ προειδοποίησε επίσης πως η μάχη εναντίον των εξτρεμιστικών οργανώσεων θα είναι μακρά επειδή οι οργανώσεις αυτές θα συνεχίσουν να προσπαθούν να πλήξουν τις δυτικές αξίες.

Μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες στην Ελλάδα

Η ελληνική σημαία θα κυματίζει από αύριο μεσίστια επί τριήμερο σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Με την ενέργεια αυτή, η χώρα μας εκφράζει το πένθος και τη συμπαράσταση της προς τον γαλλικό λαό, για το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα που δέχθηκε η πόλη της Νίκαιας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα