Πυροσβέστες τραυματίστηκαν, χωριό εκκενώθηκε μετά από έκρηξη δεξαμενής αερίου

Πυροσβέστες τραυματίστηκαν, χωριό εκκενώθηκε μετά από έκρηξη δεξαμενής αερίου

Ισχυρή έκρηξη σε δεξαμενή αερίου, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 16 πυροσβεστών. Απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους οι 3.000 κάτοικοι του χωριού στη Γερμανία

Ένα ολόκληρο χωριό 3.000 κατοίκων στη Γερμανία εκκενώθηκε το Σάββατο (28/09) μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε δεξαμενή αερίου και η οποία είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό 16 πυροσβεστών.

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε φορτηγό με δεξαμενή αερίου στο Χάρτχαουζεν, στη νοτιοδυτική Γερμανία. Η πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο αλλά δεν κατάφερε να τη σβήσει έγκαιρα. Επακόλουθο ήταν να εκραγεί, με 16 πυροσβέστες να τραυματίζονται. Ένας εξ αυτών είναι σε κρίσιμη κατάσταση ενώ οι υπόλοιποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με εγκαύματα και προβλήματα από την εισπνοή καπνού.

Η έκρηξη μάλιστα ήταν τόσο ισχυρή, που δύο άλλες δεξαμενές εκσφενδονίστηκαν σε ένα κοντινό χωράφι και ένα άδειο αποθηκευτικό χώρο. Η αιτία δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, ωστόσο πληροφορίες θέλουν τις αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο εμπρησμού.

Με τον κίνδυνο και άλλων εκρήξεων να είναι ορατός, οι αρχές αποφάσισαν να εκκενώσουν το χωριό. Οι κάτοικοι, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή (29/09).

SHARE:

24Media Network