Πυρπόλησαν τέμενος στη Σουηδία. Στο νοσοκομείο πέντε άτομα

Πυρπόλησαν τέμενος στη Σουηδία. Στο νοσοκομείο πέντε άτομα

Ένα άτομο, που έβαλε φωτιά σε τέμενος σε πόλη της Σουηδίας, αναζητά η αστυνομία. Πέντε άτομα τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο

Ένας εμπρηστής ο οποίος παραμένει ασύλληπτος, πυρπόλησε τέμενος στην πόλη Εσκιλστούνα της Σουηδίας την Πέμπτη (25/12), τραυματίζοντας πέντε ανθρώπους, ανακοίνωσε η αστυνομία, μια επίθεση που σημειώνεται εν μέσω του όλο και πιο σκληρού διαλόγου όσον αφορά τη μετανάστευση.

Στον διάλογο για τη μετανάστευση η άκρα δεξιά—η οποία απαιτεί να μειωθεί ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που υποδέχεται η χώρα κατά 90%—αντιπαρατίθεται με τα κόμματα εξουσίας, που εννοούν να διατηρήσουν σε ισχύ την πολιτική που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα.

Περίπου 15 ως 20 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο τέμενος, το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο ενός κτιρίου σε μια περιοχή όπου υπάρχουν κυρίως κατοικίες, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά. Σουηδικά ΜΜΕ μετέδωσαν βιντεοσκοπημένο υλικό στο οποίο εικονίζονται φλόγες και καπνός να βγαίνουν από τα παράθυρα του κτίσματος αυτού.

«Ένας αυτόπτης μάρτυρας είδε κάποιον να πετάει ένα αντικείμενο μέσα από το παράθυρο του κτιρίου, που λειτουργεί ως τέμενος, και αμέσως μετά ξέσπασε μια σφοδρή πυρκαγιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λαρς Φράντσελ.

Οι πέντε τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για να τους παρασχεθεί φροντίδα για εισπνοή καπνού και εκδορές. Δεν έχει συλληφθεί κανείς για τον εμπρησμό μέχρι στιγμής, διευκρίνισε ο ίδιος.

Οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας της Εσκιλστούνα, στην κεντρική Σουηδία, κλήθηκαν στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και η αστυνομία διενεργεί έρευνα για εμπρησμό.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE: