Qatargate: Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι ο Αντόνιο Παντσέρι

Qatargate: Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι ο Αντόνιο Παντσέρι
Αντόνιο Παντσέρι Emilie GOMEZ / © European Union 2018 - Source : EP

Στα χνάρια του Φραντσέσκο Τζόρτζι ο εγκέφαλος του Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι, καθώς πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος από τις φυλακές Σεν Ζιλ όπου κρατείται μέχρι σήμερα. Θα εκτίει την ποινή του στο σπίτι του υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση.

Ελεύθερος με ηλεκτρονικό βραχιολάκι πρόκειται να αφεθεί ο εγκέφαλος της υπόθεσης διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το γνωστό και ως σκάνδαλο Qatargate και πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι.

Στην αίθουσα του προδικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών επικυρώθηκε σήμερα, Πέμπτη (06/04) η συνέχιση της κράτησης του Ιταλού Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, υπό το καθεστώς του ηλεκτρονικού βραχιολιού, επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του Λοράν Κένς στο RTBF, όπως αναφέρει το lesoir.be.

Τις επόμενες ώρες ή μέρες αναμένεται να βγει από τις φυλακές του Σεν Ζιλ, όπου κρατείται από τις 9 Δεκεμβρίου.

Όπως ανέφερε νωρίτερα η ιστοσελίδα sudinfo, ο ένας εκ των συνηγόρων του Αντόνιο Παντσέρι, ο Λοράν Κένς, εκτιμά ότι η βελγική δικαιοσύνη θα μπορούσε να είναι θετική στο να συνεχίσει ο πελάτης του να εκτίει την ποινή του στο σπίτι του υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση, όπως έγινε και με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Επίσης, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα, η υπεράσπιση του πρώην ευρωβουλευτή θα εστιάσει και στο γεγονός ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας στα μάτια και κατάθλιψη.

Στις Βρυξέλλες, βρίσκεται ήδη η σύζυγός του σύμφωνα με την sudinfo την οποία επικαλείται η ΕΡΤ, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο Αντόνιο Παντσέρι είναι ο μόνος από τους προφυλακισμένους για το «Qatargate» που έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τις βελγικές αρχές.

Καϊλή: Ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου την Πέμπτη

Μετά και τη συγκεκριμένη εξέλιξη οι μόνοι που παραμένουν κρατούμενοι είναι η Εύα Καϊλή, η οποία βρίσκεται στις φυλακές Haren και ο Μαρκ Ταραμπέλα στο Marche-en-Famenne, για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο που προκάλεσε τριγμούς στην ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και πρώην βοηθός του Παντσέρι, Φραντσέσκο Τζόρτζι αφέθηκε ελεύθερος με ηλεκτρονικό βραχιολάκι στα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ ο Ιταλός ευρωβουλευτής Αντρέα Κοζολίνο, βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στη Νάπολη εν αναμονή της δικαστικής απόφασης για πιθανή παράδοσή του στις βελγικές αρχές.

Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη (13/04) η Εύα Καϊλή αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα