Qatargate: Eμπλοκή Τούρκου δικηγόρου που φέρεται να έδινε χρήματα στον Τζόρζι

Qatargate: Eμπλοκή Τούρκου δικηγόρου που φέρεται να έδινε χρήματα στον Τζόρζι
Φραντσέσκο Τζιόρτζι INTIME NEWS

Ο Τούρκος νομικός Χακάν Καμούζ ισχυρίζεται ότι πλήρωνε τον Φραντσέσκο Τζόρτζι για την παροχή "κοινοβουλευτικών υπηρεσιών".

Μία νέα διάσταση στην υπόθεση του Qatargate προέκυψε την Πέμπτη μετά από ρεπορτάζ των Financial Times.

Σύμφωνα, λοιπόν, μ’ αυτό, Τούρκος νομικός σύμβουλος στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δήλωσε ότι πλήρωσε τον σύντροφο της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, για «υπηρεσίες ηθικoύ λόμπινγκ», οι οποίες περιλάμβαναν μεταξύ άλλων ψηφίσματα που καταδίκαζαν εγκλήματα πολέμου στη Συρία και την Υεμένη.

Ο Χακάν Καμούζ με έδρα το Λονδίνο είπε ότι μία από τις οργανώσεις που διευθύνει και μία από τις εταιρείες του σύναψαν «συμβόλαια παροχής συμβουλών» για «κοινοβουλευτικές υπηρεσίες» με εταιρεία η οποία συνδέεται με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου διαφθοράς.

Το πώς ορίζονται βέβαια οι κοινοβουλευτικές υπηρεσίες και κάτω από ποιες συνθήκες υπογράφηκαν αυτά τα συμβόλαια είναι κάτι που πρέπει να εξακριβωθεί από τη δικαιοσύνη.

Οπως αναφέρει πάντως ο Τούρκος νομικός, οι συμφωνημένες «υπηρεσίες» περιλάμβαναν τη διευκόλυνση συναντήσεων με άλλους ευρωβουλευτές, δημόσιες εκδηλώσεις στις Βρυξέλλες, κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και εξασφάλιση χρηματοδότησης από την ΕΕ για τους φιλανθρωπικούς σκοπούς του.

«Σοκαρισμένος» δηλώνει ο δικηγόρος

Την ίδια ώρα, ο σαφώς Ερντογανικός Καμούζ δηλώνει «σοκαρισμένος» από την υπόθεση ενώ παράλληλα διαψεύδει ότι είχε οποιαδήποτε γνώση των παράνομων δραστηριοτήτων των Τζόρτζι και Παντσέρι.

«Κάναμε μια συμφωνία νομίζοντας ότι συζητούσαμε με μια νόμιμη οντότητα που θα μας βοηθούσε να ευαισθητοποιήσουμε τις υποθέσεις που αντιμετωπίζουμε» είπε ο Καμούζ.

Αυτός και οι συνεργάτες του δεν είχαν «κανένα πρόβλημα να πληρώσουν για τέτοιες υπηρεσίες», καθώς αποτελούσαν μέρος νομικών εκστρατειών κατά των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία και την Υεμένη.

Ο Καμούζ είπε: «Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι με πλησίασε προτείνοντάς μου να μας βοηθήσει να κάνουμε ηθικό λόμπινγκ στις Βρυξέλλες με χαμηλό κόστος, κάτι που ήταν πολύ εντυπωσιακό, γιατί μιλούσε για βοήθεια σε θύματα εγκλημάτων πολέμου και θύματα παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα