Qatargate: Ο Κοζολίνο δηλώνει “αθώος” ενώπιον των ευρωβουλευτών

Qatargate: Ο Κοζολίνο δηλώνει “αθώος” ενώπιον των ευρωβουλευτών
Αντρέα Κοζολίνο Christian CREUTZ © European Union 2022

Πρόθυμος να συνεργαστεί με τις αρμόδιες Αρχές δηλώνει ο Αντρέα Κοζολίνο, ο οποίος επιμένει στην αθωότητά του. Τι είπε μιλώντας ενώπιον των ευρωβουλευτών.

“Ο πελάτης μου, ο οποίος δεν έχει ακόμη βρεθεί ενώπιον του ανακριτή, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του δόθηκε να μιλήσει ενώπιον των συναδέλφων του για να δώσει εξηγήσεις. Μετά την ακρόαση του Αντρέα Κοζολίνο από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ένας από τους δικηγόρους του, ο Ντιμίτρι ντε Μπέκο, συνόψισε τη δήλωση του σοσιαλιστή ευρωβουλευτή στους συναδέλφους του. “Ποτέ δεν έλαβε χρηματικά οφέλη, άμεσα ή έμμεσα, για να επηρεάσει πολιτικές αποφάσεις” είπε σύμφωνα με τη Le Soir.

Ο ευρωβουλευτής δήλωσε επίσης κατά τη διάρκεια της ακρόασής του ότι “αίρει επισήμως” την κοινοβουλευτική του ασυλία για να “βοηθήσει στην περαιτέρω πίεση στο Κοινοβούλιο και να συνεργαστεί στην έρευνα”.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη τη διαδικασία, η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων θα συγκληθεί στις 31 Ιανουαρίου και στη συνέχεια οι ευρωβουλευτές θα πρέπει να ψηφίσουν για την άρση της ασυλίας των Μαρκ Ταραμπέλλα και Αντρέα Κοζολίνο στην Ολομέλεια, το αργότερο στις 13 Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της 15λεπτης παρουσίασης της δικής του εκδοχής της υπόθεσης, ο Ιταλός ευρωβουλευτής επέμεινε επίσης ότι οι “επικριτικές” θέσεις του ήταν “σαφώς ασύμβατες” με την ιδέα ότι θα μπορούσε να είναι μέρος ενός δικτύου επιρροής. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην υπόθεση, έδωσε κάποια “παραδείγματα” στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων και προτίθεται να τα αναλύσει λεπτομερώς στον ανακριτή – στον οποίο είπε ότι ζήτησε να ακουστεί στις 21 Δεκεμβρίου. Ορισμένες από αυτές αφορούν το κοινοβουλευτικό έργο για το Κατάρ, άλλες για το Μαρόκο, “οι οποίες αποδεικνύουν ότι δεν έχει καμία σχέση με το Qatargate“.

Στην υπερασπιστική του γραμμή, ο Αντρέα Κοζολίνο πιστεύει ότι οι υποψίες που τον βαρύνουν προέρχονται από το γεγονός ότι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, πρώην βοηθός του Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι και σύντροφος της Εύας Καϊλή, εργαζόταν γι’ αυτόν. Ο σοσιαλιστής ευρωβουλευτής λέει ότι τον προσέλαβε επειδή ήταν “ένας από τους πιο λαμπρούς δημόσιους υπαλλήλους στις Βρυξέλλες” και ότι είναι “σύνηθες” να προσλαμβάνονται οι βοηθοί ευρωβουλευτών που δεν επανεκλέγονται. Επιμένει όμως ότι “δεν γνώριζε” για τις δραστηριότητές τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα