QatarGate: Ο Ταραμπέλα καταγγέλλει τη στάση του “κολλητού” του Παντσέρι

QatarGate: Ο Ταραμπέλα καταγγέλλει τη στάση του “κολλητού” του Παντσέρι
Μαρκ Ταραμπέλα AP

Τη στάση του -μέχρι πρότινος- "κολλητού" του, Αντόνιο Παντσέρι, κατήγγειλε ο Μαρκ Ταραμπέλα αμέσως μετά την απελευθέρωσή του.

Της αθωότητάς του υπεραμύνθηκε για ακόμη μια φορά ο Μαρκ Ταραμπέλα, λίγες ώρες μετά την απελευθέρωσή του, αφού είχε κριθεί κρατούμενος για άμεση εμπλοκή του στο σκάνδαλο QatarGate.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι κατήγγειλε τη στάση του Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, του “μεταμελημένου” της υπόθεσης και σοσιαλιστή “κολλητού του”, τον οποίο κατηγορεί ότι έριξε ο όνομά του βορά στους ανακριτές.

Ο Ταραμπέλα μίλησε στους δημοσιογράφους στο γραφείο του δικηγόρου του στη Λιέγη (ανατολικό Βέλγιο) την επομένη της αφαίρεσης του ηλεκτρονικού βραχιολιού του από τον δικαστικό που έχει αναλάβει την υπόθεση, τον Μισέλ Κλεζ.

Διακηρύσσοντας και πάλι την αθωότητά του έναντι των υποψιών για διαφθορά, υποστήριξε πως κατηγορήθηκε «μόνο και μόνο στη βάση» δηλώσεων του Παντσέρι, «ο οποίος έριξε το όνομά μου βορά με την ελπίδα να μην κατασπαραχθεί ο ίδιος».

«Κάποια μέρα όλοι μας έχουμε απογοητευθεί από κάποιο φίλο που είπε ψέματα, αλλά ευτυχώς πολύ λίγοι πλήρωσαν αυτό το ψέμα με μήνες φυλακής», συνέχισε ο Ταραμπέλα, ο οποίος ανέγνωσε ένα κείμενο που είχε συνταχθεί εκ των προτέρων και στη συνέχεια βγήκε από το δωμάτιο χωρίς να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος εξήγησε πως ο Παντσέρι, που έγινε διευθυντής μη κυβερνητικής οργάνωσης, ήταν γι’ αυτόν «ένας κολλητός από παλιά», με τον οποίο μιλούσε τακτικά για το ποδόσφαιρο, το κοινό τους πάθος, και ιδιαίτερα για το ιταλικό πρωτάθλημα.

«Έπεσα από τα σύννεφα» όταν συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα