Προσπάθεια να αποτραπεί περαιτέρω διαρροή

default image

Υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας σε αντιδραστήρα της Φουκουσίμα. Με φύλλα πολυεστέρα θα καλυφθεί το κτίριο για να αποτραπεί μεγαλύτερη διαρροή

Υψηλά επίπεδα καισίου, 18 φορές πάνω από το φυσιολογικό, ανιχνεύτηκαν πάνω από τον αντιδραστήρα Νο1 στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα, όπως ανακοίνωσε η Tepco.

Η εταιρία άρχισε το Σάββατο να μετρά τα επίπεδα ραδιενεργών ουσιών πάνω από τους αντιδραστήρες Νο 1 ως Νο 4 και εντόπισε 360 μπεκερέλ καισίου 134 ανά κυβικό μέτρο στον πρώτο αντιδραστήρα, στο οποίο έχει σημειωθεί τήξη των καυσίμων, μετέδωσε το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ. Επίσης ανιχνεύτηκε συγκέντρωση καισίου 134 7,5 φορές μεγαλύτερη του ορίου των 50 μπεκερέλ στο αντιδραστήρα Νο 4, ο οποίος όμως δεν έχει ραδιενεργά καύσιμα στον πυρήνα του. Οι ειδικοί πιστεύουν πως η ουσία αυτή προήλθε από τον αντιδραστήρα Νο3.

Η εταιρία σχεδιάζει να καλύψει το κτίριο των αντιδραστήρων με φύλλα πολυεστέρα για να αποτρέψει μεγαλύτερη διαρροή ραδιενέργειας.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν ανακοίνωσε χθες, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Γαλλία, ότι η κυβέρνησή του είναι πιθανό να αναθεωρήσει το βασικό πρόγραμμα ενεργειακής πολιτικής της, νωρίτερα από το 2013. Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό προβλέπεται η αύξηση ως και κατά 50% της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος μέσω της πυρηνικής ενέργειας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα