Ράμα: “Θαύμασα τους Έλληνες διασώστες, ελπίζω να σας μοιάσουμε”

Ράμα: “Θαύμασα τους Έλληνες διασώστες, ελπίζω να σας μοιάσουμε”
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα σε κηδεία θυμάτων του φονικού σεισμού AP

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας ευχαρίστησε και τους Κ. Μητσοτάκη και Αλ. Τσίπρα, τους φίλους του όπως τους αποκάλεσε, για την συμπαράστασή τους μετά τον ισχυρό σεισμό.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, σε ομιλία του το Σάββατο εξέφρασε τις άπειρες ευχαριστίες του προς τον ελληνικό λαό και στους φίλους του, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα, όπως είπε, για τη συμπαράσταση που προσφέρουν στον δοκιμαζόμενο αυτή την ώρα αλβανικό λαό. Θαύμασα, είπε, τους Έλληνες διασώστες και ελπίζω, πρόσθεσε, κάποια στιγμή να σας μοιάσουμε.

Εντωμεταξύ, ο θάνατος το μεσημέρι του Σαββάτου στην εντατική του νοσοκομείου Τιράνων της 20χρονης, ανέβασε σε 51 τον αριθμό των θυμάτων του φονικού σεισμού.

Μέσα σε οιμωγές και ομαδικούς θρήνους που θύμιζαν αρχαίες σκηνές τραγωδιών, οδηγήθηκαν στην τελευταία τους κατοικία τα 8 μέλη της οικογένειας Λιάλια, που έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση λόγω του σεισμού της τετραώροφης κατοικίας τους στα προάστια του Δυρραχίου. Στην νεκρώσιμη ακολουθία παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα και χιλιάδες πολίτες.

Από την οικογένεια σώθηκε μόνο ένα 17χρονο αγόρι, το οποίο ανασύρθηκε ζωντανό από τα συντρίμμια και μεταφέρθηκε την Παρασκευή στην Ιταλία για εξειδικευμένη νοσηλεία. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα