Ράπισμα Μενέντεζ σε Τουρκία για ενάμιση λεπτό: “Δεν αξίζει να αγοράσει F-16” – Οι αναφορές στην Ελλάδα

Ράπισμα Μενέντεζ σε Τουρκία για ενάμιση λεπτό: “Δεν αξίζει να αγοράσει F-16” – Οι αναφορές στην Ελλάδα
Ρόμπερτ Μενέντεζ AP Photo/Mariam Zuhaib

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ απαρίθμησε μία σειρά από παραβιάσεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας και άλλων χωρών, μαζί και τους λόγους για τους οποίους "μπλοκάρει" την πώληση των F-16.

Ακόμα ένα ηχηρό “χαστούκι” προς την Τουρκία από τον Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος με παρέμβασή του στη συζήτηση για την πώληση των F-16 απαρίθμησε τις παραβιάσεις της γειτονικής χώρας σε βάρος της Ελλάδας και άλλων κρατών, μαζί και τους λόγους για τους οποίους εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος για τα μαχητικά.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, έθεσε τα εξής ερωτήματα αρχικά:

“Πώς ονομάζετε μία χώρα που παραβιάζει τον εναέριο χώρο και την ΑΟΖ μίας άλλης χώρας, που αγοράζει εξοπλισμό από τη Ρωσία παραβιάζοντας τον νόμο των ΗΠΑ, που έχει τους περισσότερους δικηγόρους και δημοσιογράφους στη φυλακή από κάθε άλλη χώρα, μία χώρα που δεν έχει υιοθετήσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, που εξαπολύει επιθέσεις σε Ιράκ και Συρία, που μπλοκάρει την αύξηση των μελών του ΝΑΤΟ και που συνεχίζει να κατέχει μία χώρα της Ε.Ε. με 40.000 στρατιώτες” , για να λάβει την εξής απάντηση από τον Άντονι Μπλίνκεν: “Είναι ένας προκλητικός σύμμαχος”.

Τότε, ο γερουσιαστής ανταπάντησε: “Εγώ αποκαλώ αυτή τη χώρα Τουρκία. Μια χώρα που κάνει όλα αυτά τα πράγματα δεν αξίζει να λάβει τα F-16”.

Και κατέληξε : “Δεν ξέρω ποια μηνύματα στέλνουμε στον κόσμο, ότι δηλαδή μπορούν να κάνουν όλα αυτά τα πράγματα αλλά να λάβουν στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ”.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα