Ρατσιστικό ντελίριο Ντουτέρτε: Ήμουν γκέι, “θεραπεύτηκα” από όμορφες γυναίκες

Ρατσιστικό ντελίριο Ντουτέρτε: Ήμουν γκέι, “θεραπεύτηκα” από όμορφες γυναίκες
Ροντρίγκο Ντουτέρτε AP

Σε ακόμη μια ρατσιστική δήλωση - και όχι μόνο - προέβη ο αμφιλεγόμενος ηγέτης των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, σε πρόσφατη ομιλία του σε εκδήλωση στην Ιαπωνία.

Ο αμφιλεγόμενος πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε προέβη πρόσφατα σε μια ακόμη ρατσιστική δήλωση, όπως συνηθίζει να κάνει, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει προκλητικές δηλώσεις.

Μιλώντας σε μια εκδήλωση στη Ιαπωνία, με μέλη της φιλιππινέζικης κοινότητας του Τόκιο, είπε στο πλήθος ότι παλαιότερα ήταν γκέι, αλλά “θεραπεύτηκε” με τη “συντροφιά” όμορφων γυναικών.

Σύμφωνα με τον Independent, επιχειρώντας να “κοροϊδέψει” έναν από τους σφοδρότερους επικριτές του, τον Τριλάνες, ο Ντουτέρτε ισχυρίστηκε ότι “ένας γκέι” του είπε κάποτε πως οι χειρονομίες του αντιπάλου του φανέρωναν ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Έπειτα, ο 71χρονος ηγέτης είπε: “Το καλό είναι ότι εγώ και ο Τριλάνες έχουμε κάτι κοινό. Όμως, εγώ θεράπευσα τον εαυτό μου. Όταν άρχισα να βγαίνω με την πρώην γυναίκα μου, την Ελίζαμπεθ Ζίμερμαν, σκέφτηκα: “αυτό ήταν”. Και έτσι έγινα ξανά άντρας”.

Ο Ντουτέρτε τελείωσε την ομιλία του προσκαλώντας αρκετές γυναίκες στη σκηνή για να τον φιλήσουν. “Διάλεξε” τέσσερις από το κοινό και τις ανέβασε στη σκηνή, ενώ τους είπε: “Πρώτον, δεν θα έπρεπε να είστε παντρεμένες. Δεύτερον, δεν είστε ανήλικες”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση ήταν παρούσα και η σύντροφός του, η Χάνιλετ Αβανσένα, στην οποία είχε αναφερθεί νωρίτερα ως “η μία και μοναδική γυναίκα της ζωής του”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα