Ρεκόρ τηλεθέασης για ταινία με το θάνατο του Μπιν Λάντεν

default image

Πάνω από 2,7 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν την πρώτη ταινία για την επιχείρηση κατά του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Η ημερομηνία προβολής που δημιούργησε αντιδράσεις (Vid)

Η επιχείρηση για την εξολόθρευση του Οσάμα Μπιν Λάντεν καθήλωσε πάνω από 2,7 εκατομμύρια τηλεθεατές, δύο ημέρες πριν τις αμερικανικές εκλογές, γεγονός που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις λόγω της χρονικής επιλογής προβολής της.

Η πρώτη ταινία για το θάνατο του Μπιν Λάντεν είχε τίτλο: “SEAL Team Six: The Raid on Osama bin Laden” και προβλήθηκε στην αμερικανική τηλεόραση, κάνοντας ρεκόρ τηλεθέασης.

Όπως ανακοίνωσε το National Geographic, η ταινία ήταν ”το πρόγραμμα με με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση φέτος και ότι είναι στην έκτη θέση στη λίστα των προγραμμάτων με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ιστορία του δικτύου.”

Ήταν αναμενόμενο η προβολή να έχει τόση μεγάλη επιτυχία, καθώς ο αμερικανικός λαός είχε έντονη περιέργεια να παρακολουθήσει τα βήματα της επίλεκτης ομάδας Seal, μέχρι τη στιγμή του εντοπισμού που οδήγησε στο θάνατο του αρχηγού της Αλ-Κάιντα.

Βέβαια, η ανακοίνωση πως η ταινία θα προβαλλόταν για πρώτη φορά δυο ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, προκάλεσε εντάσεις, καθώς ο Χάρβεϊ Γουάινστάιν, ο ισχυρός παραγωγός του Χόλιγουντ, ο οποίος είχε αναλάβει να συγκεντρώσει χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα, είναι ο διανομέας και ένας από τους διευθυντές παραγωγής της 90λεπτης ταινίας.

Ο σκηνοθέτης Τζον Στόκγουελ, αρνήθηκε ωστόσο ότι η ταινία προβλήθηκε για λόγους προπαγάνδας και ότι στόχος του φιλμ ήταν να συσπειρώσει τους αναποφάσιστους υπέρ του Ομπάμα λιγότερο από 48 ώρες πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας.

Ο Οσάμα μπιν Λάντεν έχασε τη ζωή του στις 2 Μαΐου του 2011 στη διάρκεια επιχείρησης επίλεκτων αμερικανικών δυνάμεων στο Πακιστάν.

Τον Ιανουάριο αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες και δεύτερη ταινία για την επιχείρηση κατά του Λάντεν, αυτή τη φορά με τη σκηνοθετική σφραγίδα της βραβευμένης με Όσκαρ Κάθριν Μπίγκελοου, με τίτλο ”Zero Dark Thirty”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα