Ριάλιτι σόου στο… ντιμπέιτ των Ρεπουμπλικάνων – Απών ο Τραμπ

Διαβάζεται σε 3'
Ριάλιτι σόου στο… ντιμπέιτ των Ρεπουμπλικάνων – Απών ο Τραμπ
AP

Το τέταρτο ντιμπέιτ των Ρεμπλουκινανών υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα είχε το χαρακτήρα… φάρσας. Απίστευτες ύβρεις και εκατέρωθεν προσβολές. Απών και πάλι ο Τραμπ.

Για τον πρώην κυβερνήτη του Νιου Τζέρσι Κρις Κρίστι, ο Βίβεκ Ραμασουάμι είναι ο «πιο ανυπόφορος φαφλατάς σ’ όλη την Αμερική». Για τον κ. Ραμασουάμι, η Νίκι Χέιλι είναι η «μοναδική πιο φασίστρια» από τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και απόλυτα «διεφθαρμένη», όπως έγραψε σε αυτοσχέδιο… πλακάτ. Για την κυρία Χέιλι, οι αντίπαλοί της έχουν συλληφθεί επανειλημμένα ψευδόμενοι στην εκστρατεία.

Κραυγές, φωνές, επιφωνήματα αποδοκιμασίας, υβρεολόγιο έδωσαν και πήραν στο τέταρτο ντιμπέιτ των υποψηφίων για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024, το οποίο επέμεινε να σνομπάρει ο Ντόναλντ Τραμπ, 40 ημέρες προτού ξεκινήσουν οι εσωκομματικές ψηφοφορίες για να αναδειχθεί ο υποψήφιος της αμερικανικής δεξιάς εν όψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

Ο πρώην πρόεδρος έχει πει επανειλημμένα πως δεν έχει καμιά πρόθεση να πάρει μέρος στις τηλεμαχίες, αφού, όπως λέει ο ίδιος, έχει ιλιγγιώδες προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις.

Στην Τασκαλούσα, στην πολιτεία Αλαμπάμα, στον πολύ συντηρητικό αμερικανικό Νότο, τέσσερις διεκδικητές, τρεις άνδρες και η μοναδική γυναίκα στην κούρσα, συμμετείχαν σε ακόμη ένα τηλεοπτικό ντιμπέιτ στο οποίο ανταλλάχθηκαν βαρύτατοι χαρακτηρισμοί.

Οι συμμετέχοντες και η συμμετέχουσα δεν δίστασαν να επιτεθούν ο ένας στον άλλο, ειδικά ο κ. Κρίστι και ο κ. Ραμασουάμι.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ινδικής καταγωγής επιχειρηματίας ειδικά, τέταρτος κατά πολλές δημοσκοπήσεις, ήταν εξαιρετικά επιθετικός. Κάποια στιγμή φάνηκε να ειρωνεύεται τον πρώην κυβερνήτη της Νιου Τζέρσι για το βάρος του, αναφερόμενος σε σκάνδαλο του παρελθόντος, όταν σύμμαχοι του κ. Κρίστι έκλεισαν γέφυρα για να εκδικηθούν πολιτικούς του αντιπάλους.

«Κρις, η δική σου εκδοχή για την εμπειρία στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής είναι το κλείσιμο γέφυρας που συνδέει το Νιου Τζέρσι με τη Νέα Υόρκη. Οπότε κάνε σ’ όλους τη χάρη, πάρ’ τα πόδια σου και φύγε από αυτή τη σκηνή, πήγαινε να φας κανένα ωραίο γεύμα, παράτα τη την κούρσα».

Και οι τέσσερις αντίπαλοι είχαν επίγνωση πως χρειαζόταν να ξεχωρίσουν, ήλπιζαν να έχουν τη μεγάλη στιγμή, που θα τους επέτρεπε, δυνητικά, να μειώσουν την ψαλίδα ως ακόμη και 40 εκατοστιαίων μονάδων που πιστώνουν στον κ. Τραμπ οι περισσότερες δημοσκοπήσεις.

Ο κ. Ραμασουάμι έφθασε στο σημείο να πει πως θα φωνάξει τον γιο του, 3 ετών, για να βοηθήσει την κυρία Χέιλι να βρει το Ισραήλ στον… χάρτη.

Η κυρία Χέιλι δεν δίστασε από την πλευρά της να πει πως δυο από τους αντιπάλους της, ο κ. Ρον ΝτεΣάντις και ο κ. Ραμασουάμι, έχουν συλληφθεί ψευδόμενοι επανειλημμένα, ενώ απαξίωσε να απαντήσει, διότι «δεν αξίζει καν τον χρόνο μου», στην κατηγορία του επιχειρηματία πως είναι «διεφθαρμένη». Αντιμετώπισε με ειρωνεία το γεγονός ότι έγινε στόχος επιθέσεων, λέγοντας πως «απολαμβάνει την προσοχή» των «αγοριών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα