Ρωσία: Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός στο Σότσι για την εξόντωση των αδέσποτων ζώων

Ρωσία: Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός στο Σότσι για την εξόντωση των αδέσποτων ζώων

Σκάνδαλο προκάλεσε στο Σότσι το σχέδιο των δημοτικών αρχών για την εξόντωση των αδέσποτων ζώων της πόλης

Το σχέδιο εξόντωσης περισσότερων από 2.000 αδέσποτων ζώων του Σότσι, της ρωσικής πόλης που θα φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014, προκάλεσε έντονη πολεμική στην πόλη αυτή στην Μαύρη Θάλασσα, αναγκάζοντας τις αρχές σε άτακτη υποχώρηση.

Ο δήμος του Σότσι προκήρυξε στο Ίντερνετ στα τέλη Μαρτίου διαγωνισμό για την επιλογή μιας εταιρείας, η οποία θα επιφορτιζόταν με την "εξάλειψη" περισσότερων από 2.000 αδέσποτων σκύλων και γατών ως το τέλος του έτους.

Οι δημοτικές αρχές διευκρίνιζαν ότι η επιχείρηση που θα επιλεγόταν όφειλε να διοργανώνει περιπολίες στην πόλη από τις 5:00 ως τις 8:00 το πρωί. Το συμβόλαιο που θα συναπτόταν ανερχόταν σε 1,7 εκατομμύρια ρούβλια (περίπου 41.000 ευρώ).

Ο διαγωνισμός αυτός προκάλεσε ωστόσο στη συνέχεια μεγάλη κατακραυγή. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ντόπιοι ακτιβιστές διοργάνωσαν διαδήλωση αξιώνοντας να μην εξοντωθούν τα αδέσποτα ζώα της πόλης, αλλά να στειρωθούν ή να φιλοξενηθούν σε καταφύγια.

"Αν μεταφράσετε την γλώσσα της γραφειοκρατίας στην ανθρώπινη γλώσσα, ο όρος 'εξάλειψη' σημαίνει 'σκοτωμό'", γράφει η εφημερίδα "Τρουντ".

Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε, καμία επιχείρηση δεν δήλωσε ενδιαφέρον και ο διαγωνισμός τελικά ακυρώθηκε.

Ο διαγωνισμός "προκάλεσε πολλές επικρίσεις, αλλά δεν είμαστε κακοί, προσπαθούμε μόνον να ρυθμίσουμε το πρόβλημα αυτό", δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του δήμου του Σότσι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι αρχές εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο να κατασκευάσουν ένα καταφύγιο ζώων, το πρώτο της πόλης, και θα προκηρύξουν άλλο διαγωνισμό, ο οποίος θα ζητεί αυτήν την φορά την στείρωση των αδέσποτων, πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network