Ρωσία: Κόσμος διαδηλώνει από τα μπαλκόνια για την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους

Ρωσία: Κόσμος διαδηλώνει από τα μπαλκόνια για την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους
GLOMEX

Πολίτες της Ρωσίας βγαίνουν στα μπαλκόνια τους, μιας και απαγορεύεται η κυκλοφορία στους δρόμους και διαμαρτύρονται για την καταπάτηση των συνταγματικών τους δικαιωμάτων.

Το διαδίκτυο και... τα μπαλκόνια είναι ο νέος τρόπος διαδηλώσεων στη Ρωσία. Από τη στιγμή που απαγορεύεται η κυκλοφορία στους δρόμους για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού, οι διαμαρτυρίες γίνονται έτσι.

Όπως αναφέρει το Euronews.com, ακτιβιστές διαμαρτύρονται με πλακάτ που βγάζουν στα μπαλκόνια τους ή ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο ίντερνετ, για την καταπάτηση συνταγματικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τη νόσο Covid-19. 

ADVERTISING

Αυτό υποστήριξαν και όσα στελέχη της αντιπολίτευσης που συμμετείχαν σε ειδικη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιηθηκε για το θεμα αυτό την Τρίτη.

Ο Ντμίτρο Γκουντκοφ εξηγεί: «Για εμένα, αυτή ήταν μια συνάντηση όσων πολιτών βρισκόμαστε σε κατ' οίκον περιορισμό. Όλοι είμαστε κατά κάποιον τρόπο φυλακισμένοι σπίτια μας, καθώς τα νέα μέτρα δεν έχουν σχέση με την καραντίνα ή με τον αυτοπεριορισμό. Ολοι είχαμε συμφωνήσει να μείνουμε στα σπίτια μας κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού». 

Μέσω τηλεδιασκέψεων γινονται πλέον και οι περισσότερες συναντήσεις του προέδρου της χώρας Βλαντίμιρ Πουτιν καθως και τα υπουργικά συμβούλια της κυβέρνησής του. Σύμφωνα με τα μέτρα που ο ίδιος ανακοίνωσε ουσιαστικά σε lockdown βρίσκονται οι περισσότερες από τις 85 περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οι δρόμοι της Μόσχας είναι άδειοι, ωστόσο είναι αρκετοί και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι αυτό οφείλεται στον φόβο που σκόπιμα καλλιεργούν οι κυβερνήσεις για να προχωρήσουν με την μικρότερη αντίσταση στους σχεδισμούς τους.0 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network