Ρωσία: Νέα μυστηριώδης αυτοκτονία στο περιβάλλον του Πούτιν

Ρωσία: Νέα μυστηριώδης αυτοκτονία στο περιβάλλον του Πούτιν
Υπόγεια διάβαση κοντά στο Κρεμλίνο και την Κόκκινη Πλατεία AP PHOTO/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO

Υποστράτηγος και πρώην στέλεχος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών βρέθηκε νεκρός σε προάστιο κοντά στη Μόσχα.

Ακόμη μια μυστηριώδης αυτοκτονία που συνδέεται με το περιβάλλον του ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, σημειώθηκε τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, πρώην ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας, ο υποστράτηγος Βλαντίμιρ Μακάροφ, εντοπίστηκε νεκρός σε προάστιο κοντά στη Μόσχα και φέρεται να αυτοκτόνησε.

Η είδηση έρχεται τέσσερις εβδομάδες αφότου ο ίδιος απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του, με απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, ο Μακάροφ, ο οποίος στο παρελθόν υπηρέτησε ως αναπληρωτής επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης για την Καταπολέμηση του Εξτρεμισμού, βρέθηκε νεκρός έχοντας αυτοτραυματιστεί από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι.

Μετά την αναφερθείσα ξαφνική απόλυσή του τον περασμένο μήνα, ο Μακάροφ φέρεται να είχε πέσει σε “βαθιά κατάθλιψη” και δεν ήξερε πώς να συνεχίσει την καριέρα του, είπαν συγγενείς στο κανάλι Telegram VChK-OGPU.

Μυστηριώδεις αυτοκτονίες

Όπως επισημαίνει η ισραηλινή εφημερίδα, πρόκειται για την τελευταία σε μια σειρά μυστηριωδών αυτοκτονιών που συνδέονται με το καθεστώς του ρώσου προέδρου.

Ο ρώσος πολιτικός και επιχειρηματίας Πάβελ Αντόφ βρέθηκε νεκρός έξω από ξενοδοχείο στην ανατολική Ινδία τον Δεκέμβριο, αφού έπεσε από το παράθυρο. Είχε προηγουμένως επικρίνει τις ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο ως “τρομοκρατία”.

Ο Ιβάν Πετσόριν, 39 ετών, στέλεχος της ενεργειακής αγοράς της Ρωσίας, διαπιστώθηκε ότι πέθανε τον Σεπτέμβριο, αφού έπεσε στη θάλασσα ενώ έπλεε στα ανοιχτά του νησιού Russky στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Την 1η Σεπτεμβρίου, ο Ραβίλ Μαγκάνοφ, 67 ετών, αντιπρόεδρος της ρωσικής εταιρείας πετρελαίου Lukoil, πέθανε μετά από “ύποπτη” πτώση από το παράθυρο ενός νοσοκομείου της Μόσχας.

Ο Λετονοαμερικανός επιχειρηματίας και γνωστός επικριτής του Πούτιν, Νταν Κ. Ράποπορτ, φέρεται να πήδηξε από το παράθυρο του διαμερίσματός του στην Ουάσιγκτον τον Αύγουστο. Είχε στην κατοχή του το τηλέφωνό του, τα κλειδιά του αυτοκινήτου, σχεδόν 3.000 δολάρια σε μετρητά και ένα δίπλωμα οδήγησης από τη Φλόριντα τη στιγμή της πτώσης του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα