Ρωσία: Ο γιος του Πρικόζιν στο τιμόνι της ομάδας Wagner

Διαβάζεται σε 2'
Ένα αγόρι κρατά της σημαία της Wagner στην κηδεία του Γιεβγκένι Πριγκόζιν
Ένα αγόρι κρατά της σημαία της Wagner στην κηδεία του Γιεβγκένι Πριγκόζιν AP @Dmitri Lovetsky

Ο Πάβελ Πρικόζιν αναλαμβάνει τα ηνία της Wagner και θα διαπραγματευτεί την επιστροφή της ομάδας μισθοφόρων στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Ο 25χρονος γιος του Yevgeny Prigozhin, Pavel, αναλαμβάνει τη διοίκηση της ομάδας Wagner και διαπραγματεύεται με τη ρωσική φρουρά Rosgvardia την επιστροφή μισθοφόρων στο μέτωπο μάχης στην Ουκρανία, ενημερώνει το κανάλι Telegram που σχετίζεται με τη Wagner.

Παράλληλα, το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου, (ISW) επικαλούμενο έναν Ρώσο έμπιστο, σημειώνει ότι ο Pavel Prigojin δεν είναι ένας ανεξάρτητος παίχτης αλλά βρίσκεται υπό την επιρροή του Mikhail Vatanin, επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας Wagner.

Σε κάθε περίπτωση, ο Prigojin Jr μπορεί να γίνει το πρόσωπο γύρω από το οποίο θα συσπειρωθούν «οι Βαγκνερίτες», οι οποίοι δεν είναι ικανοποιημένοι με έναν άλλο ηγέτη των μισθοφόρων, τον Αντρέι Τρόσεφ, που ονομάζεται ‘’Ασπρομάλλης’’, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με το Κρεμλίνο και το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αγκάλιασε δημόσια τον πρώην διοικητή της Wagner και τον νυν υπάλληλο του Υπουργείου Άμυνας Αντρέι Τρόσεφ και συζήτησε μαζί του πώς θα συμμετέχει ο Τρόσεφ στο σχηματισμό νέων εθελοντικών μονάδων που εκτελούν μάχιμες αποστολές κυρίως στην Ουκρανία.

Αν και υπάρχει αφθονία προσφορών, οι μισθοφόροι της Wagner δεν έχουν εναλλακτική στον αγώνα ενάντια στην Ουκρανία. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η πτέρυγα του Prigojin Jr., θέλει οι μαχητικές Wagner να μην υπογράφουν συμβόλαια με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας και να διατηρήσουν το υπάρχον όνομα, τα σύμβολα, την ιδεολογία, τη διοίκηση, τη διοίκηση και τις αρχές λειτουργίας τους..

Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) πιστεύει ότι η ομάδα Wagner μπορεί και πάλι να γίνει μια αποτελεσματική στρατιωτική οργάνωση υπό την ηγεσία της Ρωσικής Φρουράς, του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας ή μιας παρόμοιας οργάνωσης. Σε αυτήν την περίπτωση, σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις του Ινστιτούτου, ο Βάγκνερ θα μπορέσει και πάλι να γίνει σοβαρή στρατιωτική απειλή για την Ουκρανία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα