Ρωσίδες δασκάλες γδύνονται οργισμένες – “Είμαστε άνθρωποι κι εμείς”

Ρωσίδες δασκάλες γδύνονται οργισμένες – “Είμαστε άνθρωποι κι εμείς”

Δασκάλα φωτογραφήθηκε με "αποκαλυπτικό" φόρεμα, ανέβασε το καρέ στο Instagram, προκάλεσε αντιδράσεις γονιών και απολύθηκε. Αμέσως μετά, ξεκίνησε online καμπάνια υπέρ της.

Η 38χρονη Tatiana Kuvshinnikova είναι δασκάλα στο Barnaul της Σιβηρίας. Η ίδια φωτογραφήθηκε με το φόρεμά της, και ανέβασε τη φωτογραφία στο Instagram, προκαλώντας πλήθος αρνητικών σχολίων από γονείς που ζητούσαν την αποπομπή της λόγω “προκλητικής αμφίεσης”.

 

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, η δασκάλα απολύθηκε μετά την παραπάνω φωτογραφία. Αμέσως μετά, συνάδελφοί της από όλη τη χώρα άρχισαν ακτιβιστική online διαμαρτυρία υπό το hashtag #учителятожелюди (#TeachersAreHumanToo), δηλαδή, “οι δάσκαλοι είμαστε κι εμείς άνθρωποι”.

“Δεν έχει δικαίωμα μια δασκάλα να ζει φυσιολογική ζωή σαν όλους τους άλλους; Δεν έχει δικαίωμα να ποζάρει με μαγιό και να δημοσιεύει τη φωτογραφία του; Έτσι κρίνεται η παιδαγωγική ηθική; Άλλο η δουλειά και άλλο η προσωπική ζωή του δασκάλου. Όπως ο γονιός έχει το δικαίωμα να ποζάρει με μαγιό, έτσι και ο δάσκαλος μπορεί. Αλλάξτε νοοτροπία. Οι γονείς πρέπει πρώτα να δουν τη δική τους ηθική και μετά εκείνη του παιδαγωγού ο οποίος κρίνεται από το έργο που προσφέρει, όχι από την εμφάνιση εκτός δουλειάς. Ένας δάσκαλος μπορεί να κάνει ο,τι θέλει στην προσωπική του ζωή, αλλά αν είναι αιρετικός να μην προσπαθεί αυτό να το περάσει στο μάθημα. Οι δάσκαλοι πρέπει να είναι ειλικρινείς και σωστοί απέναντι στα παιδιά όπως και οι γονείς. Και έχουν δικαιώματα, είμαστε και εμείς άνθρωποι”, γράφει σε κείμενο διαμαρτυρίας της η  Dasha Lukashenskaya που μετέχει στην καμπάνια.

Οι δασκάλες που φωτογραφίζονται παρακάτω, ζητούν την επαναφορά της Tatiana Kuvshinnikova στη δουλειά της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα