Ρωσικό ΥΠΕΞ: Παρακολουθούμε προσεκτικά τον στρατηγικό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντρ Γκρασκό
Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντρ Γκρασκό AP

"Από την πλευρά μας θα ληφθούν όλα τα στρατιωτικής και τεχνολογικής φύσεως μέτρα, τα οποία εγγυώνται με βεβαιότητα την δική μας ασφάλεια και την αμυντική μας ικανότητα" τόνισε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών.

Η Ρωσία λαμβάνει υπ' όψιν της τις ενέργειες και τις ανακοινώσεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας όσον αφορά την διαδικασία του στρατηγικού σχεδιασμού, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντρ Γκρασκό, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου.

«Είναι αυτονόητο, ότι παρακολουθούμε τα πάντα προσεκτικά. Οι εκτιμήσεις μας όσον αφορά στις προετοιμασίες της Συμμαχίας στην ανατολική πτέρυγα είναι πολύ γνωστές. Ξεκινάμε από το ότι, συνιστούν επιδείνωση της κατάστασης στρατιωτικής ασφάλειας στην Ευρώπη. Από την πλευρά μας θα ληφθούν όλα τα στρατιωτικής και τεχνολογικής φύσεως μέτρα, τα οποία εγγυώνται με βεβαιότητα την δική μας ασφάλεια και την αμυντική μας ικανότητα», δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός.

ADVERTISING

«Εδώ δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία. Είμαι πεπεισμένος ότι και στο ΝΑΤΟ αντιλαμβάνονται περίφημα ότι παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά το πως εξελίσσεται η διαδικασία της στρατιωτικής οικοδόμησης της Συμμαχίας», προσέθεσε ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία
SHARE:

24Media Network