Ρουμανία: Επίδομα 500 ευρώ σε γιατρούς και νοσηλευτές

Έκτακτο επίδομα θεσπίστηκε στην Ρουμανία για γιατρούς και νοσηλευτές
Έκτακτο επίδομα θεσπίστηκε στην Ρουμανία για γιατρούς και νοσηλευτές AP PHOTO/VADIM GHIRDA

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 500 ευρώ για τους γιατρούς και νοσηλευτές στην Ρουμανία, ανακοίνωσε μέσω συνέντευξής του ο υπουργός Υγείας της χώρας, Νέλου Τατάρου.

Επίδομα 500 ευρώ θα λαμβάνουν κάθε μήνα και για όσο διάστημα διαρκέσει η πανδημία του κορονοϊού, γιατροί και νοσηλευτές στη Ρουμανία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Νέλου Τατάρου, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό της πατρίδας του, "Digi 24".

Το επίδομα, όπως διευκρίνισε ο κ.Τατάρου, αφορά το σύνολο του ιατρικού προσωπικού σε όλα τα επίπεδα (όλα τα τμήματα που νοσηλεύουν ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, διερευνούν κρούσματα ή παρέχουν συμβουλές σε ασθενείς με κορονοϊό).

ADVERTISING

Συνολικά 116 άτομα έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του COVID-19 στη Ρουμανία ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ξεπέρασε τα 2.378.

Η Τουρκία προμηθεύει με προστατευτικό εξοπλισμό την Ρουμανία

Εν τω μεταξύ, αεροσκάφος "C-27 Spartan" της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε στη Ρουμανία εξοπλισμό προστασίας από την Τουρκία, που αποτελείται από 100.000 μάσκες προστασίας, τύπου FFP2 και FFP3.

Οι μάσκες προστασίας αγοράστηκαν από το ρουμανικό κράτος μέσω του Κεντρικού Γραφείου Προμηθειών και της Γενικής Επιθεώρησης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (IGSU), στο πλαίσιο των προσπαθειών για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της πανδημίας του COVID-19.

Η διανομή του προστατευτικού εξοπλισμού θα γίνει ανάλογα με τις ανάγκες που καταγράφονται στα νοσοκομεία της χώρας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network