Ryanair: Καθηλώνει τρία αεροσκάφη λόγω ρωγμών

Ryanair: Καθηλώνει τρία αεροσκάφη λόγω ρωγμών
Αεροσκάφος της Ryanair AP

Πρόκειται για αεροσκάφη Boeing 737 της εταιρείας χαμηλού κόστους - Τι αποκαλύπτει ο Guardian.

Τουλάχιστον τρία Boeing 737 του στόλου της έχει καθηλώσει η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, Ryanair, εξαιτίας ρωγμών ανάμεσα στο πτερύγιο και την άτρακτο. Ο Guardian κάνει την εν λόγω αποκάλυψη σε δημοσίευμά του επισημαίνοντας ότι το επιβατικό κοινό όφειλε να γνωρίζει αυτήν την πληροφορία.

Ο ιρλανδικός αερομεταφορέας είναι το «τελευταίο θύμα» των ελαττωμάτων που παρουσιάζουν τα Boeing της νέας γενιάς.

Αεροπορικές εταιρείες όπως η Qantas της Αυστραλίας και η αμερικανική Southwest έχουν δημοσιοποιήσει το πρόβλημα με τις ρωγμές, ενώ η Ryanair με τον μεγαλύτερο στόλο Boeing 737 στην Ευρώπη αρνείται να αποκαλύψει πόσα αεροπλάνα της έχουν επηρεαστεί.

Οι ειδικοί πάντως δεν θεωρούν ότι η παρουσία των ρωγμών είναι ανησυχητική για την ασφάλεια των πτήσεων. Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε πως η Ryanair δεν περίμενε πως ένα τόσο μικρό πρόβλημα θα επηρέαζε τη διαθεσιμότητα των αεροπλάνων της.

Είπε παράλληλα πως η εταιρεία ολοκλήρωσε τις επιθεωρήσεις της σε αεροσκάφη με πάνω από 30.000 κύκλους πτήσης και επί του παρόντος δεν έχουν προκύψει κάποια ζητήματα.

Υπενθυμίζεται πως στις 3 Οκτωβρίου η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ εξέδωσε επείγουσα οδηγία σύμφωνα με την οποία όλοι οι κύκλοι των πτήσεων 737 θα πρέπει να ελεγχθούν εντός μιας εβδομάδας.

Σχεδόν πενήντα αεροσκάφη παραμένουν καθηλωμένα σε όλο τον κόσμο για τον ίδιο λόγο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα