Σάλος στην Αίγυπτο: Ζευγάρι αγκαλιάστηκε γυμνό στην κορυφή της Πυραμίδας του Χέοπα

Η Πυραμίδα του Χέοπα, επίσης γνωστή ως η Μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας ή Μεγάλη Πυραμίδα
Η Πυραμίδα του Χέοπα, επίσης γνωστή ως η Μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας ή Μεγάλη Πυραμίδα AP

Ο υπουργός Αρχαιοτήτων, Khaled al-Anani, έκανε λόγο για παραβίαση της δημόσιας ηθικής και τόνισε πως ο γενικός εισαγγελέας έχει λάβει γνώση του περιστατικού και θα διεξάγει έρευνα.

Σάλος αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Αίγυπτο ένα βίντεο που δείχνει ένα γυμνό ζευγάρι  να αγκαλιάζεται στην κορυφή της Πυραμίδας του Χέοπα.

Όπως αναφέρει το CNN, στο τριών λεπτών βίντεο, μία γυναίκα και ένας άντρας σκαρφαλώνουν πάνω σε κτίσμα, που θεωρείται ότι η είναι η ιστορική πυραμίδα. Όταν φτάνουν στην κορυφή η γυναίκα βγάζει τη μπλούζα της και το βίντεο κλείνει με έναν γυμνό εναγκαλισμό των δύο πρωταγωνιστών. 

ADVERTISING

Ο υπουργός Αρχαιοτήτων, Khaled al-Anani, έκανε λόγο για παραβίαση της δημόσιας ηθικής και τόνισε πως ο γενικός εισαγγελέας έχει λάβει γνώση του περιστατικού και θα διεξάγει έρευνα.

Ο υπουργός επεσήμανε, ακόμη πως οι ερευνητές θα διαπιστώσουν το κατά πόσο τα πλάνα είναι αυθεντικά ή προϊόν μοντάζ και αναλόγως θα αποφασισθούν τα επόμενα βήματά τους.

«Οι πυραμίδες είναι τα πλέον σημαντικά ιστορικά μνημεία του κόσμου. Ο κόσμος εκφράζει την αγάπη του με διαφορετικούς τρόπους», σημείωσε, μιλώντας στο αμερικάνικο δίκτυο, ο Ahsraf Mohee, Αιγύπτιος αξιωματούχος.

Ο Mohee σημείωσε πως το ζεύγος παραβίασε τους κανόνες ασφαλείας, σκαρφάλωσε στην πυραμίδα και θα ερευνηθεί από τις Αρχές. Όπως συμπλήρωσε, υπάρχει ένας φράχτης 18 μέτρων γύρω από την πυραμίδα, που έχει, επίσης, πολυάριθμους φύλακες. 

Το να σκαρφαλώνεις σε πυραμίδες είναι παράνομο στην Αίγυπτο. Οι επικριτές του ζεύγους τονίζουν πως έδειξαν ασέβεια προς τους νόμους της χώρας και τη συντηρητική κοινωνία της Αιγύπτου.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο YouTube την προηγούμενη Τετάρτη από τον Δανό φωτογράφο Andreas Hvid, ωστόσο κατέβηκε λίγο μετά.

Πηγή: 

CNN

SHARE:

24Media Network