Σάλος στις ΗΠΑ: Αστυνομικός συνέλαβε δύο 6χρονα στο σχολείο τους

Σάλος στις ΗΠΑ: Αστυνομικός συνέλαβε δύο 6χρονα στο σχολείο τους
Αστυνομικός σε σχολείο. Φωτογραφία αρχείου. AP

Το ένα παιδάκι κλώτσησε έναν ενήλικο και ο αστυνομικός του πέρασε χειροπέδες. Το δεύτερο κρατήθηκε μέχρι να παραδοθεί στους γονείς του.

Ένας αστυνομικός, που είχε αναλάβει την επιτήρηση της ασφάλειας σε ένα ιδιωτικό σχολείο στις νότιες ΗΠΑ, βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο πειθαρχικής έρευνας, διότι συνέλαβε δύο παιδιά ηλικίας 6 ετών.

Οι συλλήψεις αναζωπύρωσαν τη διαμάχη σχετικά με την ανάπτυξη αστυνομικών στα σχολεία των ΗΠΑ, όπου στο 46% των δημόσιων σχολείων ένας αστυνομικός βρίσκεται παρών τουλάχιστον μία ημέρα την εβδομάδα.

Αποσπασμένος σε σχολείο του Ορλάντο στη Φλόριντα, ο έφεδρος αστυνομικός Ντένις Τέρνερ συνέλαβε την Πέμπτη δύο 6χρονους μαθητές, κατά τη διάρκεια δύο διαφορετικών περιστατικών, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η τοπική αστυνομία.

Για το πρώτο παιδί, δεν έχει δοθεί καμία επιπλέον πληροφορία. Σχετικά με το δεύτερο παιδί, ένα κοριτσάκι, την Κέια Ρολ, συνελήφθη διότι κλώτσησε έναν ενήλικο σε ένα ξέσπασμα οργής που είχε, έγινε γνωστό από τη γιαγιά της, που μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο WKMG-TV.

Η Μέραλιν Κέρκλαντ περιέγραψε ότι μάταια προσπάθησε να πείσει τον αστυνομικό να μην συλλάβει την εγγονή της.

«Εξήγησα ότι είχε ιατρικό πρόβλημα», υπνική άπνοια, «ότι προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε», περιέγραψε.

«Εκείνος μου απάντησε: “κι εγώ επίσης έχω υπνική άπνοια, αλλά δεν συμπεριφέρομαι με αυτόν τον τρόπο”».

«Κανένα παιδί 6 ετών δεν πρέπει να λέει ότι του πέρασαν χειροπέδες και να οδηγείται στο πίσω μέρος ενός περιπολικού έως το κέντρο ανηλίκων, προκειμένου να του πάρουν τα αποτυπώματά του και να το φωτογραφήσουν» υπογράμμισε η ίδια.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Ορλάντο, το περιπολικό γύρισε πίσω προτού φθάσει στο κέντρο ανηλίκων και η μικρή επέστρεψε στο σχολείο, διότι ο αστυνομικός δεν είχε ζητήσει, όπως όφειλε, άδεια για να συλλαμβάνει ανηλίκους κάτω των 12 ετών.

Αντιθέτως, το άλλο παιδί οδηγήθηκε έως το κέντρο ανηλίκων προτού παραδοθεί στους γονείς του.

Ο αστυνομικός Ντένις Τέρνερ τέθηκε σε διαθεσιμότητα, διαβεβαίωσε η αστυνομία του Ορλάντο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα