Σάλος με τον Τραμπ: Ανήρτησε στο Twitter αντιισλαμικά βίντεο βρετανικού ακροδεξιού κόμματος

Σάλος με τον Τραμπ: Ανήρτησε στο Twitter αντιισλαμικά βίντεο βρετανικού ακροδεξιού κόμματος
President Donald Trump speaks to reporters before leaving the White House, Tuesday, Nov. 21, 2017, in Washington for a Thanksgiving trip to Mar-a-Lago estate in Palm Beach, Fla. (AP Photo/Manuel Balce Ceneta) AP

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στις ΗΠΑ και διεθνώς η απόφαση του Αμερικανού προέδρου να κάνει retweet σε βίντεο ηγετικού στελέχους ακροδεξιού κόμματος της Βρετανίας

Μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ ανήρτησε τρία βίντεο της υπαρχηγού του ακροδεξιού φορέα “Britain First” (“Πρώτα η Βρετανία) με “πρωταγωνιστές” μουσουλμάνους που βιαιοπραγούν και κάνουν βανδαλισμούς. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα δεν έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα κανενός από αυτά τα βίντεο, ενώ είναι άγνωστο το που και πότε τραβήχτηκαν.

Τα βίντεο “ανέβασε” σήμερα στο Twitter η Τζέιντα Φράνσεν, υπαρχηγός της αντιμεταναστευτικής οργάνωσης “Britain First”, η οποία προέκυψε το 2011 ύστερα από τη διάσπαση του φασιστικού Βρετανικού Εθνικού Κόμματος (BNP).

Σε αυτά υποτίθεται ότι απεικονίζονται μουσουλμάνοι να ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου έναν έφηβο, να χτυπούν με ρόπαλα ένα αγόρι με πατερίτσες και να καταστρέφουν ένα χριστιανικό άγαλμα.

Αν και η αυθεντικότητα των βίντεο αμφισβητείται, η Φράνσεν υποστηρίζει πως προέρχονται από διάφορες πηγές στο Ίντερνετ οι οποίες αναφέρονται στις σελίδες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Είμαι κατενθουσιασμένη», δήλωσε η ίδια στο Reuters. «Το σημαντικό μήνυμα εδώ είναι ότι γνωστοποιήθηκαν στον Ντόναλντ Τραμπ ο διωγμός και η δίωξη ενός πολιτικού ηγέτη στη Βρετανία επειδή εκφώνησε μια ομιλία που σύμφωνα με την αστυνομία ήταν αντιισλαμική», συμπλήρωσε, αναφορικά με την αντιμετώπιση που έχει η περιθωριακή οργάνωση της οποίας ηγείται.

Δεν έκρυψε δε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι το “μήνυμα” της θα εξαπλωθεί πλέον σε ευρύτερο κοινό, καθότι η ίδια έχει λίγο παραπάνω από 50.000 στο Twitter, ενώ ο Τραμπ πάνω από 40 εκατομμύρια.

Σημειώνεται ότι στην Φράνσεν είχε επιβληθεί πρόστιμο νωρίτερα αυτόν τον μήνα αφού κρίθηκε ένοχη για σοβαρή θρησκευτική παρενόχληση επειδή εξύβρισε μια μουσουμάνα η οποία φορούσε χιτζάμπ.

Την περασμένη εβδομάδα απαγγέλθηκαν σε βάρος της κατηγορίες από την αστυνομία στη Βόρεια Ιρλανδία επειδή χρησιμοποίησε απειλητική, καταχρηστική ή υβριστική γλώσσα σε ομιλία της σε συγκέντρωση στο Μπέλφαστ τον Αύγουστο.

Η Φράνσεν δήλωσε ακόμη πως τα retweet του Τραμπ δείχνουν την οργή του για τη μεταχείρισή της.

«(Ο Τραμπ) υποστηρίζει την ελευθερία του λόγου και δεν θα τον αποτρέψει κάποιος μικροπρεπής αριστερός δημοσιογράφος στη Βρετανία που λέει ότι δεν θα πρέπει να κάνει retweet σε κάποιο άτομο», υποστήριξε.

Αντιδράσεις στη Βρετανία

Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη Βρετανία, όπου στλέχη των Εργατικών κάλεσαν τη συντηρητική κυβέρνηση της Τερέζα Μέι να καταδικάσει τον Τραμπ.

«Ελπίζω ότι η κυβέρνησή μας θα καταδικάσει τα ακροδεξιά retweet του Ντόναλντ Τραμπ», έγραψε στο Twitter ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν. «Είναι αποτροπιαστικά, επικίνδυνα και απειλή για την κοινωνία μας».

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας δεν έχει μέχρι στιγμής τοποθετηθεί για το θέμα.

Ακολουθούν τα επίμαχα βίντεο που έκανε retweet ο Τραμπ, με την επισήμανση ότι περιέχουν σκληρές εικόνες:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα