Σάλος με τις ρατσιστικές απόψεις του συμβούλου του Τζόνσον: "Οι μαύροι έχουν χαμηλότερο IQ"

Ο Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργική κατοικία στο Λονδίνο
Ο Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργική κατοικία στο Λονδίνο AP

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του συμβούλου του Μπόρις Τζόνσον. Υποστηρίζει ότι οι μαύροι άνθρωποι έχουν χαμηλότερο δείκτη ευφυίας από τους λευκούς.

Σάλο έχουν προκαλέσει στο Λονδίνο οι δηλώσεις του συμβούλου του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι οι μαύροι έχουν χαμηλότερο δείκτη ευφυίας, αλλά και ότι θα πρέπει να εφαρμόζεται "αντισύλληψη με τη βία προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία μόνιμης κατώτατης κοινωνικής τάξης".

Συγκεκριμένα, ο χρήστης ενός λογαριασμού στο όνομα του συμβούλου του Τζόνσον, Άντριου Σαμπίσκι, απαντούσε το 2014 στο Twitter σε μία ανάρτηση γράφοντας τα εξής:

"Εάν το IQ του μέσου μαύρου Αμερικανού (στην καλύτερη εκτίμηση βάσει των στοιχείων ενός αιώνα) βρίσκεται γύρω στο 85, σε σύγκριση με το IQ του μέσου λευκού Αμερικανού που ανέρχεται σε 100, τότε εάν το IQ κατανέμεται κανονικά (κάτι που ισχύει), τότε θα δείτε ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό μαύρων από ποσοστό άσπρων στο φάσμα των IQ κάτω από το 75 ή χαμηλότερα, οπότε βρισκόμαστε στο τυπικό όριο της ήπιας νοητικής υστέρησης".

Ακόμα, το 2016 ο ίδιος λογαριασμός έγραφε:

"Ένας τρόπος για να αποφύγεις τα προβλήματα της απρογραμμάτιστης εγκυμοσύνης που δημιουργούν πολίτες μιας μόνιμης χαμηλότερης τάξης, θα ήταν να επιβληθεί νομικά η καθολική πρόσληψη μακροχρόνιας αντισύλληψης κατά την έναρξη της εφηβείας".

Ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον αρνείται ακόμη να δηλώσει με σαφήνεια εάν ο πρωθυπουργός της χώρας διαφωνεί με αυτές τις θέσεις δηλώνοντας επανειλημμένως:

"Οι θέσεις του πρωθυπουργού είναι γνωστές και καταγεγραμμένες".

Βρετανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο Άντριου Σαμπίσκι προσελήφθη από το γραφείο του Τζόνσον, χωρίς να έχουν αποσαφηνιστεί τα καθήκοντά του. Ο διορισμός του επικρίθηκε σφόδρα από τη βρετανική αντιπολίτευση, αφού η εφημερίδα Mail on Sunday αποκάλυψε τις επίμαχες δηλώσεις του που χρονολογούνται από το 2014 και το 2016.

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα ζήτησε την απόλυση του Σαμπίσκι. «Πρέπει να απομακρυνθεί από τη θέση του αμέσως», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Εργατικών Τζον Τρίκετ.

Η Καρολίν Νοκς, βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος του Τζόνσον έγραψε στο Twitter: «Δεν τον γνωρίζω (τον Σαμπίσκι)… όμως δεν νομίζω ότι θα ταιριάξουμε… δεν πρέπει να υπάρχει θέση στην κυβέρνηση για τις απόψεις που εκφράζει».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μπόρις Τζόνσον, Μεγάλη Βρετανία
SHARE:

24Media Network