Σαλβίνι: Η κυβέρνηση θα προχωρήσει παρά τους οίκους αξιολόγησης

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι κατά την σύνοδο των G6 στη Λιόν
Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι κατά την σύνοδο των G6 στη Λιόν AP

"Κάνω γιόγκα για να τα ξεπεράσω" δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών αναφορικά με την υποβάθμιση του κρατικού αξιόχρεου της χώρας του από τον οίκο Moody's.

Ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε το πρωί του Σαββάτου από τη λίμνη του Κόμο ότι «η ιταλική κυβέρνηση θα προχωρήσει, παρά τους οίκους αξιολόγησης, τους Ευρωπαίους επιτρόπους και κάποιες εσωτερικές ασυνεννοησίες». «Κάνω γιόγκα για να τα ξεπεράσω», πρόσθεσε ο γραμματέας της Λέγκα σχετικά με την υποβάθμιση του κρατικού αξιόχρεου της Ιταλίας από τον οίκο Moody's.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, παράλληλα, συμπλήρωσε: «Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε στα προβλήματα των Ιταλών. Όχι, για να τινάξουμε στον αέρα κυβερνήσεις ή για να φοβηθούμε οίκους αξιολόγησης, οι οποίοι στο παρελθόν απέτυχαν στις κρίσεις τους, όπως θα συμβεί και αυτή την φορά. Είναι ένας καλός προϋπολογισμός και θα πάμε μέχρι τέλους».

«Η Ιταλία είναι μια γερή χώρα και η προοπτική της οικονομίας της είναι σταθερή. Οι ειδικοί μου λένε ότι αυτό είναι κάτι το σημαντικό», κατέληξε ο Ματέο Σαλβίνι.

ADVERTISING
Πηγή: 

ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο οίκος Moody's υποβάθμισε την Ιταλία

SHARE:

24Media Network