Σαν τους Εβραίους οι ακροδεξιοί λέει ηγέτης τους

default image

Καταδιωκόμενοι οι ομοϊδεάτες του και μοιάζουν με τα θύματα του εβραϊκού ολοκαυτώματος, λέει ο Χανς-Κρίστισν Στράσε

Σάλο αναμένεται να προκαλέσουν οι δηλώσεις του ηγέτη του ακροδεξιού “Κόμματος της Ελευθερίας” της Αυστρίας, Χανς-Κρίστισν Στράσε, διάδοχο του διαβόητου Γεργκ Χάιντερ.

Ο κ. Στράσε συνέκρινε τους, κατά τον ίδιον, “καταδιωκόμενους” ομοϊδεάτες του με τα εκατομμύρια θύματα του εβραΐκού ολοκαυτώματος.

“Εμείς είμαστε οι νέοι Εβραίοι!”, φέρεται να έχει πει ο 42χρονος πολιτικός, σχολιάζοντας τις διαδηλώσεις δημοκρατικών Αυστριακών έξω από μέγαρο όπου διεξήχθη χοροεσπερίδα στη Βιέννη, οργανωμένη από ακροδεξιές νεολαιίστικες οργανώσεις νεολαίας την περασμένη Παρασκευή.

Οι ίδιοι είχαν αποδώσει σε σύμπτωση και τύχη το γεγονός πως οι εκδηλώσεις τους συνέπεσαν με την παγκόσμια ημέρα μνήμης του ολοκαυτώματος.

Το σχόλιο, το οποίο έγινε με περίπου 2.500 πολίτες να φωνάζουν συνθήματα κατά της εκδήλωσης, καταδίκασαν όλα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα της χώρας.

Παράλληλα οι οργανώσεις των αυστριακών εβραίων ανακοίνωσαν ότι θα ζητήσουν εισαγγελική παρέμβαση.

Υπάρχει όμως ένα ζήτημα, για το πως διέρρευσε η σχετική δήλωση, την οποία δημοσιοποίησε η εφημερίδα Ντερ Στάνταρντ.

Ρεπόρτερ της εφημερίδας υπήρξε αυτήκοος μάρτυρας συνομιλίας του Στράσε με νεαρούς που συμμετείχαν στη χοροεσπερίδα.

“Η συνομιλία μεταφέρθηκε διαστρεβλωμένη από την εφημερίδα. Ουδέποτε ο πρόεδρος θέλησε να υποβαθμίσει τα δεινά όσα υπέφεραν οι Εβραίοι, αντιθέτως οι επιθέσεις των διαδηλωτών εναντίον των συμμετεχόντων, του θύμισαν τρομακτικές στιγμές από την καταστροφική περίοδο των ναζιστών”, ανακοίνωσε το Κόμμα της Ελευθερίας.

Το εν λόγω κόμμα έλαβε ποσοστό 17,5% στις βουλευτικές εκλογές του 2008.

 Ο Χανς-Κρίστισν Στράσε εθεωρείτο άλλοτε πρωτοπαλίκαρο του μακαρίτη Χάιντερ, με τον οποίον αργότερα ήρθε σε σύγκρουση, με αποτέλεσμα ο Χάιντερ να εγκαταλείψει το κόμμα στον Στράσε και να ιδρύσει δικό του κόμμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα