Σάντερς και Κλίντον ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά του Τραμπ

default image

Ο Μπέρνι Σάντερς καλεί τους υποστηρικτές του να στηρίξουν τη Χίλαρι Κλίντον, τονίζοντας την ανάγκη της ενότητας, με στόχο να νικηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ και να αποφευχθεί η είσοδός του στον Λευκό Οίκο (Pics)

Ο Μπέρνι Σάντερς κάλεσε τους υποστηρικτές του να στηρίξουν την επιλογή του Δημοκρατικού Κόμματος, τη Χίλαρι Κλίντον, παρόλο που ο ίδιος είχε δηλώσει ανοικτά ότι δεν πρόκειται να τη στηρίξει πολιτικά για το χρίσμα της προεδρίας στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο ίδιος, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επισήμανε την ανάγκη για ενότητα απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο γερουσιαστής του Βερμόντ κήρυξε ουσιαστικά το τέλος της 14μηνης πολιτικής του εκστρατείας, έχοντας ανακηρυχθεί νικητής σε 22 πολιτείες.

Ο Σάντερς ανέφερε στον λόγο του προς τους ψηφοφόρους του, πως “η πολιτική της επανάστασης του θα συνεχιστεί”, ενώ δεν θα προσπαθήσει στο συνέδριο των Δημοκρατικών, που θα λάβει χώρα μέσα στον Ιούλιο, να αλλάξει την ψήφο κάποιων υπερεκλεκτόρων.

Εν τω μεταξύ, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συνεργαστεί με με τη Χίλαρι Κλίντον, προκειμένου να τη βοηθήσει για να ηττηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ.

” Στους επόμενους μήνες, ο βασικός μας στόχος είναι να σιγουρευτούμε πως ο Τραμπ θα ηττηθεί και θα ηττηθεί άσχημα”, είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τους συνεργάτες τους και όσους εργάστηκαν για την υλοποίηση της καμπάνιας του. Ενώ, ευχαρίστησε και τους ψηφοφόρους, που τον στήριξαν στην κούρσα του να λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Η προσπάθεια του Μπέρνι Σάντερς να θέσει την προεκλογική του ατζέντα στο κεντρικό συνέδριο των Δημοκρατικών που θα πραγματοποιηθεί τον άλλο μήνα, διαφάνηκε κι από τη συζήτηση που είχε με τη Χίλαρι Κλίντον, συμπεριλαμβανομένων της αύξησης των μισθών των εργαζομένων, αλλά και της μείωσης του οικονομικού κόστους της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Τέλος, αναφερόμενος στην ήττα του είπε “Οι εκλογές έρχονται και φεύγουν, οι επαναστατικές ιδέες όμως που θα αλλάξουν την κοινωνία μας και τη χώρα μας δεν σταματούν ποτέ. Είναι μία πάλη που συνεχίζεται αύριο, την επόμενη εβδομάδα, τον επόμενο μήνα και για πάντα.”

(ΠΗΓΗ: Τheguardian)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα