Σαουδική Αραβία: Έκρηξη σε νεκροταφείο – Πληροφορίες και για Έλληνα τραυματία

Σαουδική Αραβία: Έκρηξη σε νεκροταφείο – Πληροφορίες και για Έλληνα τραυματία
AP Photo/Amr Nabil

Έκρηξη σημειώθηκε σε μη μουσουλμανικό νεκροταφείο την ώρα τελετής στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Πληροφορίες για τραυματίες.

Έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε μη μουσουλμανικό νεκροταφείο στην πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματίες, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες.

Την ώρα εκείνη ήταν σε εξέλιξη τελετή για την Ημέρα Μνήμης της 11ης Νοεμβρίου , στην οποία το “παρών’ έδωσε και ένας Έλληνας ομογενής, που φέρεται να τραυματίστηκε από την επίθεση. Πρόκειται για Έλληνα αστυνομικό, ο οποίος ωστόσο βρίσκεται εκτός κινδύνου, φέροντας ελαφρύ τραύμα.

Η εφημερίδα “Le Figaro” αναφέρει πως την ώρα της τελετής εκτοξεύτηκε χειροβομβίδα προς το νεκροταφείο η οποία πέρα πέρασε πάνω από τον τοίχο εξερράγη τραυματίζοντας τουλάχιστον τέσσερα άτομα.

“Ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας, εκείνοι της Ιταλίας και της Μεγάλης Βρετανίας ήταν παρόντες στην τελετή, καθώς και οι Γάλλοι και Βρετανοί αμυντικοί προστάτες”, ανάφερε πηγή, η οποία μάλιστα υποστήριξε πως ο δράστης έχει συλληφθεί.

Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο περίπου εβδομάδες, υπήρξε άλλη μία επίθεση στην πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όταν ένας άντρας επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο στον φρουρό του προξενείου της Γαλλίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα