news 24/7

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης

Στο Ριάντ ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης

Ο κ.Χριστοδουλίδης θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία και μεταξύ άλλων στις επαφές του θα τεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας.

Πετρέλαιο Λιβύης: Ο χάρτης που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις γιατί όλοι ενδιαφέρονται για την γειτονική χώρα

Πετρέλαιο Λιβύης: Ο χάρτης που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις γιατί όλοι ενδιαφέρονται για την γειτονική χώρα

Πιέσεις για συμμετοχή στην διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη γίνονται πέρα από την Ελλάδα και από δύο ακόμη χώρες με μεγάλη παραγωγή πετρελαίου.

Τι δουλειά έχει ένα πανέμορφο πολιτιστικό κέντρο στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας;

Τι δουλειά έχει ένα πανέμορφο πολιτιστικό κέντρο στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας;

Ένα ταξίδι στο διαφορετικό και στην προσπάθεια για εξέλιξη. Το Ithra, ή King Abdulaziz Center for World Culture, είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πλήρη πολιτιστικά κέντρα του κόσμου. Μπήκαμε στο εσωτερικό του.

Σαουδική Αραβία: Τα ανύπαντρα ζευγάρια τουριστών μπορούν πλέον να μένουν στα ξενοδοχεία

Σαουδική Αραβία: Τα ανύπαντρα ζευγάρια τουριστών μπορούν πλέον να μένουν στα ξενοδοχεία

Εγκύκλιος που απευθύνεται στα ξενοδοχειακά ιδρύματα και η οποία δημοσιοποιήθηκε από την Αρχή Τουρισμού και Εθνικής Κληρονομιάς στον λογαριασμό της στο Twitter, επιτρέπει επίσης να νοικιάζουν δωμάτιο σε ξενοδοχείο και γυναίκες που είναι μόνες.

Φωτογραφία αρχείου.

Σαουδική Αραβία: Ανοίγει τα σύνορα για τουρίστες αλλά με κανόνες συμπεριφοράς

Αρχίζει η διαδικασία για τη χορήγηση τουριστικής βίζας σε πολίτες 49 χωρών. Ακόμα και 1.600 δολάρια πρόστιμο σε όσους δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες δημόσιας συμπεριφοράς.

Πετρελαϊκές δεξαμενές στη Σαουδική Αραβία.

Σαουδική Αραβία: Προειδοποιεί για "κατάλληλη απάντηση" εάν διαπιστωθεί η εμπλοκή του Ιράν στις επιθέσεις

Το Ριάντ έχει ήδη πει ότι η έρευνα, έως αυτή τη στιγμή, δείχνει πως ιρανική όπλα χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεών του, που προήλθε από τον βορρά.

Οι εγκαταστάσεις που επλήγησαν από τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία

Πετρελαϊκές εγκαταστάσεις: Το Ιράν αρνείται την εμπλοκή του, η Σαουδική Αραβία δείχνει τα δικά της πειστήρια

Το Ριάντ επέτρεψε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ να φωτογραφήσουν τις κατεστραμμένες εγκαταστάσεις πετρελαίου, που δέχτηκαν επιθέσεις για τις οποίες κατηγορεί το Ιράν το οποίο αρνείται την εμπλοκή του. Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης ούτως ώστε να επανέλθει η ομαλότητα στην παραγωγή του "μαύρου χρυσού".

Η Σαουδική Αραβία κατηγορεί το Ιράν για τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

Η Σαουδική Αραβία παρουσίασε αποδείξεις ότι το Ιράν κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις

Συντρίμμια ιρανικών πυραύλων και drones παρουσίασαν οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας, ως απόδειξη της ιρανικής επιθετικότητας στις πετρελαϊκές της εγκαταστάσεις.

Σημαία του Ιράν

Το Ιράν αρνείται επισήμως την εμπλοκή του στις επιθέσεις εναντίον της Σ.Αραβίας

Με επίσημο τρόπο το Ιράν αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στις επιθέσεις εναντίον πετρελαϊκής εταιρίας στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας. Ταυτόχρονα όμως προειδοποιεί τις ΗΠΑ.

Τα κεντρικά γραφεία του Πενταγώνου στην Ουάσινγκτον

O Λευκός Οίκος έδωσε εντολή σχεδίου επέμβασης στο Ιράν

Δύο Αμερικανοί αμυντικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το πεντάγωνο διατάχθηκε να να καταρτίσει ένα “σχέδιο” αντίδρασης στην διάρκεια της συνάντησης στον Λευκό Οίκο. Ωστόσο, τόνισαν ότι δεν έγινε μία λεπτομερή παρουσίαση των διαθέσιμων αμυντικών επιλογών που υπάρχουν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ

Επίθεση Τραμπ στις αρχές της Καλιφόρνια για το ζήτημα των αστέγων

"Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν κατά μήκος των καλύτερων αυτοκινητοδρόμων μας, στους καλύτερους μας δρόμους, στις καλύτερες αίθουσες εισόδους των κτιρίων, κτιρίων για τα οποία άνθρωποι πληρώνουν τεράστιους φόρους, όπου πήγαν εξαιτίας της αίγλης", δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η Σαουδική Αραβία θα παρουσιάσει στοιχεία που "ενοχοποιούν" το Ιράν για τις επιθέσεις στην Aramco

Η Σαουδική Αραβία θα παρουσιάσει στοιχεία που "ενοχοποιούν" το Ιράν για τις επιθέσεις στην Aramco

Εκπρόσωπος του σαουδαραβικού υπουργείου Άμυνας θα παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία για την εμπλοκή του Ιράν στις επιθέσεις και θα δείξει τα ιρανικά όπλα που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτές.

Από τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας

Στο κόκκινο οι σχέσεις ΗΠΑ - Ιράν - Ο Τραμπ δεν σχεδιάζει να συναντήσει το Ροχανί

Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε Αμερικανούς και Ιρανούς, με αφορμή τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας το περασμένο Σάββατο. Η αμερικανική πλευρά επιρρίπτει ευθέως την ευθύνη στην Τεχεράνη για τις επιθέσεις, η οποία με την σειρά της αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Αγωνία για την τιμή του πετρελαίου

Αγωνία για την τιμή του πετρελαίου: Καθησυχάζουν τώρα τις αγορές Σαουδική Αραβία και Τραμπ

Μετά τη διεθνή αναστάτωση για την τιμή του μαύρου χρυσού, που προκάλεσαν οι επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίζεται τώρα καθησυχαστικός, ενώ και οι Σαουδάραβες δηλώνουν ότι σύντομα η παραγωγή θα επιστρέψει στα προ των επιθέσεων επίπεδα.

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από την εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από την εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου

Από τη Μόσχα μέχρι την Ουάσινγκτον, οι κυβερνήσεις προσπάθησαν σήμερα να καθησυχάσουν τις αγορές, διαβεβαιώνοντας ότι οι επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας δεν θα οδηγήσουν σε ελλείψεις σε όλον τον κόσμο.

Φωτογραφία αρχείου

Κρίση στον Περσικό Κόλπο: Οι φόβοι για ντόμινο ανατιμήσεων και τα γεωπολιτικά "παιχνίδια"

Νευρικότητα στις διεθνείς αγορές αλλά και ανησυχία στους καταναλωτές ενόψει της έλευσης του χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο προκαλούν οι ραγδαίες εξελίξεις στον Περσικό Κόλπο. Μιλάνε στο News 24/7 ο ακαδημαϊκός και καθηγητής Αιμίλιος Αυγούλεας και ο πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης Κωστής Σταμπολής.

Βενζινάδικο

Αυξάνεται κατά 5% η βενζίνη - Στο 1,20 το πετρέλαιο θέρμανσης

Αύξηση 4-5% στη βενζίνη αναμένεται μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, σύμφωνα με όσα είπε στο News 24/7 o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων. Αυξάνεται και το πετρέλαιο θέρμανσης.

Στιγμιότυπο από βενζινάδικο στη Σαουδική Αραβία, εν μέσω πετρελαϊκής κρίσης και αύξησης τιμών

"Φλέγεται" η αγορά του μαύρου χρυσού - Το μεγαλύτερο ενδοσυνεδριακό άλμα των τιμών από το 1991

Οι τιμές πετρελαίου σημείωσαν άλμα σχεδόν 20% και η ενδοσυνεδριακή αύξηση ήταν η μεγαλύτερη από την ιρακινή επέμβαση του 1991 στο Κουβέιτ που προκάλεσε τον Πόλεμο του Κόλπου - Η "πυροσβεστική" παρέμβαση Τραμπ και οι εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση.