news 24/7

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Αστυνομία στη Σαουδική Αραβία (φωτογραφία αρχείου)

Σαουδική Αραβία: Εξαρθρώθηκε πυρήνας τρομοκρατών εκπαιδευμένων από το Ιράν

Οι αρχές στο Ριάντ ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν δέκα ανθρώπους για τρομοκρατία. Αποκαλύφθηκαν οι ταυτότητες και τα κρησφύγετά τους. Αφού ολοκληρωθεί η έρευνα θα παραπεμφθούν σε δίκη.

Ανθρώπινη πατημασιά πάνω σε άμμο

Ανακαλύφθηκαν οι αρχαιότερες στην αραβική χερσόνησο ανθρώπινες πατημασιές

Πρόκειται για τα αρχαιότερα ίχνη ανθρώπινων μετακινήσεων στην Αραβία. Πρόκειται για επτά απολιθωμένες ανθρώπινες πατημασιές ηλικίας περίπου 120.000 ετών, οι οποίες έγιναν από τουλάχιστον δύο άτομα.

Ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας

Σαλμάν σε Τραμπ: Καμία εξομάλυνση με Ισραήλ χωρίς παλαιστινιακό κράτος

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν Μπιν Αμπντουλαζίζ δήλωσε στον Αμερικανό πρόεδρο ότι δεν θα υπάρξει καμία εξομάλυνση με το Ισραήλ χωρίς παλαιστινιακή κρατική υπόσταση.

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός και σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ

Κούσνερ: Συνάντηση με Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν για την ειρήνευση στις χώρες του Κόλπου

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές ειρήνευσης στην περιοχή, αλλά και η σπουδαιότητα που έχει η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των Παλαιστινίων και του Ισραήλ.

Ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας

Σαουδική Αραβία: Σε επέμβαση χολής υποβλήθηκε ο βασιλιάς Σαλμάν

Σύμφωνα με το σαουδαραβικό πρακτορείο SPA, ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας υποβλήθηκε σε λαπαροσκοπική αφαίρεση της χολής στο εξειδικευμένο νοσοκομείο Βασιλιάς Φαΐζάλ στο Ριάντ.

Εργοστάσιο πετρελαίου στις ΗΠΑ

AlphaBank: Η τιμή του πετρελαίου θα παραμείνει για μεγάλο διάστημα σε χαμηλά επίπεδα

Η εξάπλωση του κορονοϊού σε συνδυασμό με την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να προβεί σε αιφνιδιαστική μείωση της τιμής του πετρελαίου, οδήγησαν τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου χαμηλότερα.

Θανατική ποινή

Σαουδική Αραβία: Καταργείται η θανατική ποινή σε ανηλίκους

Όποιοι καταδικάστηκαν σε θάνατο για εγκλήματα που διέπραξαν, ενώ ήταν ακόμη ανήλικοι δεν θα εκτελεστούν. Αντιθέτως, στα πρόσωπα αυτά θα επιβληθεί ποινή κάθειρξης όχι άνω των 10 ετών.

Σαουδική Αραβία

Κορονοϊός: Άλλοι 8,3 εκατομμύρια άνθρωποι θα προστεθούν στις τάξεις των φτωχών στον αραβικό κόσμο

"Η επέκταση της φτώχειας ενδέχεται να αυξήσει τον αριθμό των υποσιτιζόμενων ανθρώπων κατά περίπου 2 εκατομμύρια", τόνισε η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή για τη Δυτική Ασία των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι που δολοφονήθηκε στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης

Δολοφονία Κασόγκι: Πράκτορες και σύμβουλοι κατηγορούνται από την Εισαγγελία

Στο εδώλιο θα καθίσουν 20 άτομα, μεταξύ των οποίων πρώην αξιωματούχοι κρατικών αρχών της Σαουδικής Αραβίας, κατηγορούμενα για την εμπλοκή τους στη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι πριν από 17 μήνες στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Συνάντηση Ερντογάν–Σάρατζ στην Κων/πολη

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με τον πρωθυπουργό της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Φάγεζ αλ-Σάρατζ.

Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αμπού Ντάμπι

Στο Άμπου Ντάμπι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με τον διευθυντή του κρατικού επενδυτικού φορέα και τον Διάδοχο του Θρόνου. Πως αποτιμά το Μαξίμου την επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης

Στο Ριάντ ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης

Ο κ.Χριστοδουλίδης θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία και μεταξύ άλλων στις επαφές του θα τεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας.