ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Τα ιδιωτικά τζετ που μετέφεραν την 'ομάδα εκτέλεσης' του Κασόγκι από τη Σαουδική Αραβία στην Τουρκία, ανήκουν στον Πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, de facto ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας.

Οι ΗΠΑ "δένουν" τον Πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας με τη δολοφονία του Κασόγκι

Εν αναμονή της αποχαρακτηρισμένης έκδοσης της έρευνας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αποδεικνύει ότι ο de facto ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ενέκρινε την εκτέλεση.

Αεροδρόμιο στη Σαουδική Αραβία

Κορονοϊός: Η Σαουδική Αραβία αναστέλλει τις διεθνείς πτήσεις για μία εβδομάδα

Όλες τις διεθνείς πτήσεις, πλην εξαιρετικών περιπτώσεων, αναστέλλει για τουλάχιστον μία εβδομάδα το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, έπειτα από τον εντοπισμό νέου στελέχους κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πετρελαιοφόρο καίγεται στον Κόλπο του Ομάν, 13 Ιουνίου 2019 (φωτογραφία αρχείου)

Σαουδική Αραβία: Εκρηξη σε πετρελαιοφόρο στο λιμάνι της Τζέντα

"Το BW Rhine επλήγη από εξωτερική πηγή την ώρα που εκφόρτωνε στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη και να ξεσπάσει πυρκαγιά στο πλοίο", ανέφερεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο Ιρανός Πρόεδρος Χασάν Ροχανί

Η Σαουδική Αραβία αρνείται κάθε εμπλοκή στη δολοφονία του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα

Το Ριάντ αρνείται κάθε ρόλο στη δολοφονία του Ιρανού επιστήμονα, Μοχσέν Φαχριζαντέχ, που δολοφονήθηκε την Παρασκευή (27/11) σε επίθεση κοντά στην Τεχεράνη.

Ο πρίγκιπα διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Το Ριάντ διαψεύδει τα περί μυστικής συνάντησης Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν - Νετανιάχου

"Καμία μυστική συνάντηση ανάμεσα στον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και τον Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν πραγματοποιήθηκε. Οι μόνοι αξιωματούχοι παρόντες ήταν αμερικανοί και σαουδάραβες", έγραψε στο Twitter ο ΥΠΕΞ Σαουδικής Αραβίας.

Επίθεση σε φρουρό του γαλλικού προξενείου στη Σαουδική Αραβία

Επίθεση σε φρουρό του γαλλικού προξενείου στη Σαουδική Αραβία

Νέα επίθεση κατά Γάλλων μέσα στην ίδια μέρα. Τραυματίστηκε φρουρός του γαλλικού προξενείου στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Συνελήφθη ο δράστης, εκτός κινδύνου ο φρουρός. Συναγερμό από τη γαλλική πρεσβεία για τους ομογενείς.

Αστυνομία στη Σαουδική Αραβία (φωτογραφία αρχείου)

Σαουδική Αραβία: Εξαρθρώθηκε πυρήνας τρομοκρατών εκπαιδευμένων από το Ιράν

Οι αρχές στο Ριάντ ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν δέκα ανθρώπους για τρομοκρατία. Αποκαλύφθηκαν οι ταυτότητες και τα κρησφύγετά τους. Αφού ολοκληρωθεί η έρευνα θα παραπεμφθούν σε δίκη.

Ανθρώπινη πατημασιά πάνω σε άμμο

Ανακαλύφθηκαν οι αρχαιότερες στην αραβική χερσόνησο ανθρώπινες πατημασιές

Πρόκειται για τα αρχαιότερα ίχνη ανθρώπινων μετακινήσεων στην Αραβία. Πρόκειται για επτά απολιθωμένες ανθρώπινες πατημασιές ηλικίας περίπου 120.000 ετών, οι οποίες έγιναν από τουλάχιστον δύο άτομα.

Ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας

Σαλμάν σε Τραμπ: Καμία εξομάλυνση με Ισραήλ χωρίς παλαιστινιακό κράτος

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν Μπιν Αμπντουλαζίζ δήλωσε στον Αμερικανό πρόεδρο ότι δεν θα υπάρξει καμία εξομάλυνση με το Ισραήλ χωρίς παλαιστινιακή κρατική υπόσταση.

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός και σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ

Κούσνερ: Συνάντηση με Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν για την ειρήνευση στις χώρες του Κόλπου

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές ειρήνευσης στην περιοχή, αλλά και η σπουδαιότητα που έχει η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των Παλαιστινίων και του Ισραήλ.

Ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας

Σαουδική Αραβία: Σε επέμβαση χολής υποβλήθηκε ο βασιλιάς Σαλμάν

Σύμφωνα με το σαουδαραβικό πρακτορείο SPA, ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας υποβλήθηκε σε λαπαροσκοπική αφαίρεση της χολής στο εξειδικευμένο νοσοκομείο Βασιλιάς Φαΐζάλ στο Ριάντ.