Σαουδική Αραβία: “Παλεύει” για τουρίστες και θεωρεί πλέον “ευπρόσδεκτους” τους ΛΟΑΤΚΙ επισκέπτες

Σαουδική Αραβία: “Παλεύει” για τουρίστες και θεωρεί πλέον “ευπρόσδεκτους” τους ΛΟΑΤΚΙ επισκέπτες
Φωτογραφία Αρχείου istockphoto

Στην προσπάθειά της να προσελκύσει τουρίστες, η Σαουδική Αραβία κάνει πέρα... την ιδεολογία της και υποστηρίζει ότι οι ΛΟΑΤΚΙ επισκέπτες είναι πλέον "ευπρόσδεκτη".

Καθώς η Σαουδική Αραβία συνεχίζει την προσπάθειά της να προσελκύσει τουρίστες, οι αρχές της χώρας φαίνεται να προσεγγίζουν ένα ιδιαίτερα προσοδοφόρο τμήμα της αγοράς: τους ΛΟΑΤΚΙ ταξιδιώτες.

Ο ιστότοπος της Σαουδαραβικής Αρχής Τουρισμού (STA) φαίνεται να έχει ενημερώσει την ενότητα ερωτήσεων και απαντήσεων, ώστε να δηλώνει ότι οι ομοφυλόφιλοι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι.

Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να επισκεφθούν τη Σαουδική Αραβία και οι επισκέπτες δεν καλούνται να αποκαλύψουν τέτοια προσωπικά στοιχεία”, είναι η απάντηση του ιστότοπου στην ερώτηση στη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις: “Είναι ευπρόσδεκτοι οι ΛΟΑΤ επισκέπτες να επισκεφθούν τη Σαουδική Αραβία;”

Δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς ενημερώθηκε ο ιστότοπος, ωστόσο, εκπρόσωπος της STA δήλωσε ότι η πολιτική αυτή ίσχυε και στο παρελθόν, αλλά μια αρχειοθετημένη έκδοση του ιστότοπου στις 14 Μαρτίου 2023 και νωρίτερα δεν είχε την ερώτηση και την απάντηση στη σελίδα.

Το σκεπτικό πίσω από την “κωλοτούμπα”

Η σεξουαλική δραστηριότητα του ίδιου φύλου αποτελεί αδίκημα στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Διώξεις μπορούν να αντιμετωπίσουν και τα τρανς άτομα στη χώρα.

Οι ΛΟΑΤΚΙ ταξιδιώτες αποτελούν μια προσοδοφόρα αγορά, σύμφωνα με τον Darren Burn, διευθύνοντα σύμβουλο της Out Of Office, μιας υπηρεσίας σχεδιασμού πολυτελών ταξιδιών για την κοινότητα, και της Travel Gay, της μεγαλύτερης LGBTQ+ ταξιδιωτικής πλατφόρμας στον κόσμο.

“Οι έρευνες δείχνουν ότι ξοδεύουν περισσότερα χρήματα σε έναν προορισμό από ό,τι τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια και τείνουν να ταξιδεύουν περισσότερες φορές το χρόνο”, δήλωσε στο CNN.

“Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα και απροσοδοφόρα δημογραφική ομάδα και οι χώρες επενδύουν σημαντικά έσοδα στην [προσέλκυσή] της”.

Ωστόσο, το αν οι ΛΟΑΤΚΙ ταξιδιώτες θα αισθάνονται ασφαλείς να ταξιδεύουν στη Σαουδική Αραβία είναι ένα άλλο θέμα. Ο Burn δήλωσε ότι προορισμοί όπως οι Μαλδίβες και το Ντουμπάι, όπου η ομοφυλοφιλία αποτελεί ποινικό αδίκημα, είναι δημοφιλείς, αλλά χωρίς περισσότερες διαβεβαιώσεις από τις αρχές, η Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να είναι πιο δύσκολο να πωληθεί.

“Είναι αρκετά ασαφής και δεν προσφέρει τις διαβεβαιώσεις που θα με έκαναν να αισθάνομαι ικανός να στείλω τους πελάτες μας με ασφάλεια στον προορισμό, αλλά οτιδήποτε στον ιστότοπο σχετικά με τους ταξιδιώτες ΛΟΑΤ είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης”, δήλωσε.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα