Καταδίκη 3 μελών της αλ Κάιντα σε θάνατο για τον αποκεφαλισμό Αμερικανού

Καταδίκη 3 μελών της αλ Κάιντα σε θάνατο για τον αποκεφαλισμό Αμερικανού

Την εσχάτη των ποινών επέβαλε, δικαστήριο της Σ. Αραβίας σε τρεις κατηγορούμενους για το φόνο Αμερικανού

Ένα δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας καταδίκασε σήμερα σε θάνατο τρία μέλη της αλ Κάιντα που κατηγορούνται για τη δολοφονία ενός αλλοδαπού ο οποίος διέμενε και εργαζόταν στη χώρα αυτή, μετέδωσε το SPA, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας.

Οι τρεις άνδρες καταδικάστηκαν για τη συμμετοχή τους σε τρομοκρατική οργάνωση, την απαγωγή, τον βασανισμό και τον αποκεφαλισμό του θύματος, του οποίου το όνομα και η εθνικότητα δεν αναφέρονται από το πρακτορείο στο κείμενο που μετέδωσε.

Το 2004, μέλη της αλ Κάιντα είχαν απαγάγει και αποκεφαλίσει τον Αμερικανό Πολ Τζόνσον, ο οποίος εργαζόταν στο βασίλειο.

Ακόμη είκοσι κατηγορούμενοι στην υπόθεση καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης μεταξύ 5 και 25 ετών. Σε ξεχωριστή ακροαματική διαδικασία η οποία διεξήχθη την Κυριακή για την ίδια υπόθεση, 4 κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε θάνατο και ακόμα 16 σε ποινές φυλάκισης και κάθειρξης μεταξύ 2 και 25 ετών.

Τον Απρίλιο, το δικαστήριο επέβαλε τη θανατική ποινή σε 8 πρόσωπα και καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης και κάθειρξης άλλα 77 για επιθέσεις που είχαν διαπραχθεί το 2003 στο Ριάντ από ισλαμιστές, στις οποίες είχαν σκοτωθεί 25 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 18 υπήκοοι άλλων κρατών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network