Σαουδική Αραβία : Συνελήφθησαν 93 υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους για τρομοκρατία

Σαουδική Αραβία : Συνελήφθησαν 93 υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους για τρομοκρατία

93 ύποπτοι, μέλη του Ισλαμικού Κράτους, συνελήφθησαν από τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας καθώς σχεδίαζαν βομβιστική επίθεση καμικάζι εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας έχουν συλλάβει 93 υπόπτους που πιστεύεται ότι είναι υποστηρικτές ή μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και πρόσωπα τα οποία σχεδίαζαν μια επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στο Ριάντ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Από τους 93 υπόπτους, οι 77 είναι Σαουδάραβες, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου, σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο SPA.

"Συνεχίζεται η δράση εναντίον αυτής της ομάδας που επιδιώκει να υπονομεύσει την ασφάλεια της χώρας. Επιδιώκουν αδιάκοπα να το πετύχουν αυτό μέσω των εγκληματικών σχεδίων τους", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο οι ύποπτοι συνδέονται κυρίως με το Ισλαμικό Κράτος "στο εξωτερικό". Ο ένας από τους πυρήνες στους οποίους ανήκαν ονομαζόταν "Τζουντ Μπιλάντ αλ Χαραμάιν". "Στρατιώτες της χώρας των δύο ιερών τεμενών". Η ομάδα αυτή αποτελούνταν από 15 άτομα και επικεφαλής της ήταν ένας ειδικός στα εκρηκτικά. Αποστολή της ήταν να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας, εναντίον μονάδων του στρατού αλλά και κατοικημένων περιοχών.

Ένας πυρήνας, στον οποίο μετείχαν δύο Σύροι και ένας Σαουδάραβας, σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ριάντ τον Μάρτιο, αλλά οι αρχές απέτρεψαν την εκτέλεση αυτού του σχεδίου. Ο Σαουδάραβας και ο ένας από τους δύο Σύρους συνελήφθησαν.

Σε έναν πολύ μεγαλύτερο πυρήνα συμμετείχαν τουλάχιστον 61 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ένας Παλαιστίνιος, ένας Σύρος και δύο απάτριδες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, προσπαθούσαν να στρατολογήσουν μέλη μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, να συγκεντρώσουν χρήματα και να ιδρύσουν στρατόπεδα εκπαίδευσης σε σαουδαραβικό έδαφος.

Πέρσι το Ισλαμικό Κράτος κάλεσε τους υποστηρικτές του στη Σαουδική Αραβία να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον των αρχών της χώρας αυτή, εναντίον Δυτικών υπηκόων που κατοικούν εκεί και εναντίον μελών της σιιτικής μειονότητας, αντί να ταξιδέψουν μέχρι τη Συρία και το Ιράκ για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Η Σαουδική Αραβία, που μετέχει στον διεθνή συνασπισμό ο οποίος εξαπολύει αεροπορικές επιθέσεις εναντίον θέσεων του ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ, το τελευταίο διάστημα πολλαπλασίασε τις ανακοινώσεις της περί της παρουσίας υποστηρικτών της οργάνωσης αυτής στο έδαφός της.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network