Σάρκα και οστά παίρνει η τριμερής Ελλάδας-Κύπρου- Ιορδανίας στη Λευκωσία

Σάρκα και οστά παίρνει η τριμερής Ελλάδας-Κύπρου- Ιορδανίας στη Λευκωσία

Διαβουλεύσεις σε επίπεδο γενικών γραμματέων των υπουργείων Εξωτερικών, στη Λευκωσία για τους τομείς της ασφάλειας, του προσφυγικού, του πολιτισμού, της ενέργειας και της διαχείρισης υδάτων

Ξεκινά τη Δευτέρα στη Λευκωσία ο πρώτος γύρος των πολιτικών διαβουλεύσεων της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας- Κύπρου- Ιορδανίας.

Οι διαβουλεύσεις θα πραγματοποιηθούν σε επίπεδο γενικών γραμματέων των υπουργείων Εξωτερικών, και την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο πρέσβης Δημήτριος Παρασκευόπουλος, την Κύπρο ο πρέσβης Αλέξανδρος Ζήνων και την Ιορδανία ο πρέσβης Μοχάμεντ Γιασίν.

Στις συνομιλίες, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών, θα εξετασθούν οι προοπτικές τριμερούς συνεργασίας, μεταξύ άλλων, στους τομείς της ασφαλείας, του προσφυγικού, του πολιτισμού, της ενέργειας και της διαχείρισης υδάτων. Θα συζητηθούν, επίσης, ζητήματα που άπτονται των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιορδανίας.

Ο θεμέλιος λίθος της τριμερούς συμφωνίας τέθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στις Βρυξέλλες από τους τρεις υπουργούς Εξωτερικών.

SHARE:

24Media Network