Σε αστρονομικό ποσό θα πωληθεί ο πίνακας του Banksy για τους γιατρούς

Σε αστρονομικό ποσό θα πωληθεί ο πίνακας του Banksy για τους γιατρούς

Ο οίκος δημοπρασιών Christie's στο Λονδίνο, πρόκειται τον πίνακα του Banksy που τιμά τους νοσοκομειακούς γιατρούς της Αγγλίας για ένα αστρονομικό ποσό που εκτιμάται πως θα αγγίξει τα 23,1 εκατομμύρια δολάρια!

Ο πίνακας με τίτλο ‘Game Changer’, σε άσπρο και μαύρο, απεικονίζει ένα μικρό παιδί το οποιο παίζει με ένα παιχνίδι με την μορφή νοσοκόμας του Ερυθρού Σταυρού, ενώ τα υπόλοιπα παιχνίδια του, ο Μπάτμαν και ο Σπάϊντερμαν, μένουν ξεχασμενα στο καλάθι του. Το παιδι έχει ήδη επιλέξει το αγαπημένο του παιχνίδι.

Ο πίνακας είχε αποτελέσει δωρεά του ίδιου του καλλιτέχνη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σάουθάμπτον, τον περασμένο Μάιο, λίγο μετά το πρώτο ξέσπασμα του κορονοϊού στην Μεγάλη Βρετανία. Περιείχε κι ένα μήνυμα προς όλο το προσωπικό: “Σας ευχαριστούμε για όσα κάνετε για εμάς. Αν και ασπρόμαυρος, ελπίζω αυτός ο πίνακας να κάνει τις μέρες σας λιγο πιο λαμπερές”.

Αυτή η νέα δουλειά του Banksy εκτιμάται πως θα πωληθεί σε τιμή τέσσερις φορές μεγαλύτερη της ξίας του (4,8 εκατομμύρια δολάρια) και σχεδόν διπλασίασε το προηγούμενο ρεκόρ δημοπρασιών του ίδιου καλλιτέχνη, όταν για τον πίνακα με τίτλο ‘Devolved Parliament’, που απεικόνιζε Βρετανούς πολιτικούς ως πιθήκους, μέσα στην βρετανική Βουλή, είχε κερδίσει το ποσό των 13, εκατομμυρίων δολαρίων.

Στη θέση του πίνακα στο νοσοκομείο του Σάουθαμπτον, θα τοποθετηθεί ακριβές αντίγραφο. Η Πόλα Χεντ, επικεφαλής του νοσοκομείου είχε χαρακτηρίσει το ‘Game Changer’ ως “ένα καλλιτεχνικό έργο που σε ωθεί να σταματήσεις για λίγο αυτό με το οποίο ασχολείσαι και να αναλογιστείς ολα όσα βιώνουμε αυτή την εποχή”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα