Σε δίκη αναμένεται να παραπεμφθεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Σε δίκη αναμένεται να παραπεμφθεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Φαίνεται πως οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο "Ρούμπι-Γκέιτ" και τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν έχουν τέλος, καθώς ο ίδιος φαίνεται να κατέβαλε εκατομμύρια ευρώ σε γυναίκες που συμμετείχαν στα μπούνγκα μπούνγκα για να εξασφαλίσει την σιωπή τους

Υποψίες για την καταβολή εκατομμυρίων ευρώ από τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την εξαγορά της σιωπής των νεαρών γυναικών-μαρτύρων στο διαβόητο σκάνδαλο "Ρούμπι Γκέιτ" διατύπωσαν εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση, μια από τις πολλές που εκκρεμούν σε βάρος του επικεφαλής της ιταλικής κεντροδεξιάς.

Η έρευνα, η οποία ολοκληρώθηκε, πιθανόν θα οδηγήσει σε νέα δίκη για διαφθορά σε βάρος του Μπερλουσκόνι.

Οι εισαγγελείς του Μιλάνου λένε ότι ο πρώην Καβαλιέρε κατέβαλε τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ευρώ σε περίπου είκοσι νεαρές γυναίκες οι οποίες συμμετείχαν στα διαβόητα δείπνα στην έπαυλή του στο Άρκορε.

Κατά την εισαγγελία, 7 εκατομμύρια ευρώ καταβλήθηκαν στην Μαροκινή "Ρούμπι", την Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, η οποία όταν συμμετείχε στα πάρτι στην βίλα του Μπερλουσκόνι ήταν ακόμη ανήλικη. Σκοπός της καταβολής των χρημάτων ήταν να κάνουν οι νεαρές γυναίκες ψευδείς καταθέσεις ή να αποκρύψουν γεγονότα.

Σύμφωνα με τους δικαστικούς καταβλήθηκαν μετρητά, διετέθησαν ακίνητα, έγιναν ακριβά δώρα και «μέχρι χθες» πληρώνονταν έξοδα διαβίωσης.

Παράλληλα, οι εισαγγελείς είναι πεπεισμένοι ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε σεξουαλικές επαφές με την Καρίμα, παρότι η κοπέλα ισχυρίστηκε στις καταθέσεις της το αντίθετο.

Οι εισαγγελείς της ιταλικής πρωτεύουσας θεωρούν ότι στην υπόθεση εμπλέκονται δικηγόροι, ο τραγουδιστής Μαριάνο Απιτσέλα, ένας δημοσιογράφος και μια Ιταλίδα αστυνομικός. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Ιταλικό τύπο, η Ρούμπι επένδυσε δυο από τα επτά εκατομμύρια ευρώ που φέρεται να της δώρισε ο Μπερλουσκόνι στο Ντουμπάι.

Το δικαστήριο του Μιλάνου δεν έχει ακόμη επισημοποιήσει την παραπομπή σε νέα δίκη του Ιταλού κεντροδεξιού πρώην πρωθυπουργού. Η απόφαση ανήκει σε αρμόδιο δικαστικό ο οποίος θα εξετάσει τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι εισαγγελείς.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network