Σε δίκη ο διευθύνων σύμβουλος των Ιταλικών σιδηροδρόμων

Σε δίκη ο διευθύνων σύμβουλος των Ιταλικών σιδηροδρόμων

Ο Μάριο Μορέτι, διευθύνων σύμβουλος της κρατικής εταιρίας σιδηροδρόμων στην Ιταλία προσάγεται σε δίκη για ένα πολύνεκρο δυστύχημα το 2009.

Ο Μάριο Μορέτι, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Ferrovie dello Stato, του πρώην κρατικού μονοπωλίου των σιδηροδρόμων, θα είναι ανάμεσα στους 33 κατηγορούμενους στην επικείμενη δίκη για ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα που είχε σημειωθεί πριν από τέσσερα χρόνια και είχε αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 32 άνθρωποι, όπως αποφάνθηκε σήμερα η ιταλική δικαιοσύνη.

Ο Μορέτι θα περιλαμβάνεται ανάμεσα στους κατηγορούμενους, στην πλειονότητά τους ανώτερα στελέχη της εταιρείας, θυγατρικών της και επιχειρήσεων που είχαν αναλάβει συμβάσεις έργου για λογαριασμό της.

Οι κατηγορούμενοι διώκονται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και την πρόκληση δυστυχήματος εξ αμελείας. Η δίκη προγραμματίζεται να αρχίσει την 13η Νοεμβρίου στην πόλη Λούκα, στην κεντρική Ιταλία.

Το δυστύχημα είχε σημειωθεί την 29η Ιουνίου 2009, όταν μια εμπορευματική αμαξοστοιχία που μετέφερε εύφλεκτα υλικά εκτροχιάστηκε ενώ περνούσε από το σταθμό της πόλης Βιαρέτζο, στην Τοσκάνη, προκαλώντας μια ισχυρή έκρηξη και πυρκαγιά που τύλιξε πολλά γειτονικά κτίρια στις φλόγες.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network