Προσφυγικό και Αιγαίο στη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν

Προσφυγικό και Αιγαίο στη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, για περίπου 45 λεπτά, σε ιδιαίτερα θερμό και εγκάρδιο κλίμα. Η συνάντησή τους έγινε στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ. Τι είπαν για Κυπριακό, ενέργεια και μεταφορές

Μετά από περίπου 45 λεπτά ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ.

Πηγές της κυβέρνησης περιγράφουν το κλίμα της συνάντησης ως πολύ θερμό και εγκάρδιο. Ειδικότερα οι δυο ηγέτες έκαναν μια εκτενής συζήτηση για τα θέματα της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό, ενώ από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας είπε οτι μέχρι σήμερα   είμαστε ικανοποιημένοι από την υλοποίηση της συμφωνίας καθώς έχουν ελαττωθεί οι ροές και έχουν αντιμετωπιστεί αρκετά οι διακινητές, σημειώνοντας ότι και η συμβολή του ΝΑΤΟ είναι καθοριστική. Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε υπάρχουν κάποια προβλήματα ακόμα που πρέπει και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε.

Για το Αιγαίο είπαν και οι δύο ότι θα πρέπει να μην υπάρχουν εντάσεις, ενώ αναφέρθηκαν και στο θέμα του Κυπριακού με τον πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει την πάγια ελληνική θέση.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα ελληνοτουρκικής συνεργασίας σε τομείς που είχαν ανοίξει στο πρόσφατο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας στη Σμύρνη, τον περασμένο Μάρτιο, μεταξύ άλλων τα ενεργειακά, οι μεταφορές και η σύνδεση Κωνσταντινούπολης – Θεσσαλονίκης και η απευθείας σύνδεση Σμύρνης – Αθήνας και Άγκυρας – Αθήνας.  

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει μέσω του twitter του.

Προσφυγικό και Αιγαίο στη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο επισημαίνοντας την ανάγκη για ένα νέο όραμα στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Τετ α τετ Τσίπρα - Βαρθολομαίου

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επίσης θερμή συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, όπου συζήτησαν για την ελληνική μειονότητα και την επαναλειτουργία της θεολογικής σχολής της Χάλκης.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός έγραψε στο twitter:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κριτική Τσίπρα σε Τουρκία-ΕΕ για το προσφυγικό

Τη Δευτέρα η συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν

Ο Τσίπρας βλέπει Μέρκελ πριν τον Ερντογάν

SHARE:

24Media Network