Σε κατάσταση πολιορκίας η πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ουάσινγκτον

Σε κατάσταση πολιορκίας η πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ουάσινγκτον
Ακτιβιστές στην πρεσβεία της Βενεζουέλας AP

Ο επίσημος πρέσβης της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ έχει αποχωρήσει από τον Μάιο, ωστόσο ακτιβιστές που πρόσκεινται στο Μαδούρο δεν επιτρέπουν στον εκλεκτό του Γκουαϊδό να μπει στο κτίριο.

Με νύχια και με δόντια προσπαθούν να κρατήσουν υπό την κατοχή τους την πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ουάσιγκτον ακτιβιστές που πρόσκεινται στο Νικολά Μαδούρο.

Οι συγκεκριμένοι, όχι παραπάνω από 15 όπως αναφέρει το telesur, βρίσκονται εντός του κτιρίου της πρεσβείας από τα μέσα του Απρίλη και δεν επιτρέπουν στον εκλεκτό του Χουάν Γκουαϊδό, στον Κάρλος Βέκιο, να αναλάβει υπηρεσία (όπως επιθυμούν διακαώς και οι ΗΠΑ).

Το σκηνικό που έχει στηθεί θα μπορούσαν να χαρακτηριστεί κάλλιστα σουρεαλιστικό. Εξω από την πρεσβεία διαδηλώνουν συνεχώς οπαδοί του Γκουαϊδό ενώ μέσα οι ακτιβιστές πολιτικοί φίλοι του Μαδούρο έχουν αναρτήσει πανό υπέρ της επανάσταση και του νυν νόμιμου Βενεζουελάνου προέδρου.

Από την πλευρά του ο Βέκιο, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε να γίνει διακοπή της παροχής ρεύματος στο κτίριο έτσι ώστε οι ακτιβιστές να αναγκαστούν να αποχωρήσουν, αίτημα, που όμως καταγγέλλουν οι “τσαβίστας”, έγινε αποδεκτό.

Θυμίζουμε από τον προηγούμενο Ιανουάριο ο Νικολάς Μαδούρο έδωσε εντολή στο Βενεζουελάνο πρέσβη να αποχωρήσει μαζί με το σύνολο του διπλωματικού προσωπικού από τις ΗΠΑ, όπως και έγινε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα