Σεισμός 6,7 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες

Σεισμός 6,7 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες

Ο σεισμός μεγέθους 6,7 Ρίχτερ καταγράφηκε σε υποθαλάσσια περιοχή στα ανοικτά της Λουζόν. Το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων εκτίμησε πως δεν θα πρέπει να αναμένονται ζημιές.

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Σάββατο στα ανοικτά νησιού των Φιλιππίνων, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS), ωστόσο, λόγω του μεγάλου εστιακού του βάθους, οι τοπικές αρχές δεν αναμένουν να υπάρξουν σοβαρές υλικές ζημιές ή θύματα.

Ο σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών καταγράφηκε σε υποθαλάσσια περιοχή στα ανοικτά της Λουζόν στις 04:48 (τοπική ώρα· στις 23:48 χθες Παρασκευή ώρα Ελλάδας) σε βάθος 112 χιλιομέτρων. Μερικά λεπτά αργότερα, οι σεισμογράφοι κατέγραψαν μετασεισμό 5,8 βαθμών, επίσης σε μεγάλο βάθος.

«Ήταν πολύ δυνατός, ανησυχήσαμε», δήλωσε ο Ρόνι Αουρεγιάνο, επικεφαλής της αστυνομίας στην Καλατάγκαν, στην επαρχία Μπατάνγκας, νότια της πρωτεύουσας Μανίλας, όχι μακριά από το επίκεντρο του σεισμού.

«Επίσης βρέχει πολύ, όμως ο κόσμος είναι συνηθισμένος στους σεισμούς εδώ», ξέρει πώς να προφυλάσσεται, πρόσθεσε ο ίδιος.

Το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων εκτίμησε πως δεν θα πρέπει να αναμένονται ζημιές.

Το αμερικανικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι απέκλεισε κάθε απειλή.

«Δεν ήταν τόσο δυνατός σε σύγκριση με προηγούμενους σεισμούς εδώ – δεν μας έχει αναφερθεί καμία ζημιά», διαβεβαίωσε ο Μπέρνι Φαδερογάο, υπαξιωματικός της αστυνομίας στη Μαμπίνι, κοντινή πόλη.

Οι Φιλιππίνες πλήττονται συχνά από ισχυρούς σεισμούς· το αρχιπέλαγος βρίσκεται πάνω στον λεγόμενο «δακτύλιο της φωτιάς» του Ειρηνικού, στον οποίο η ηφαιστειακή και σεισμική δραστηριότητα είναι έντονη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα