Σεισμός στην Ινδονησία: Τουλάχιστον 14 νεκροί – Περισσότεροι από 160 τραυματίες

Σεισμός στην Ινδονησία: Τουλάχιστον 14 νεκροί – Περισσότεροι από 160 τραυματίες
Φωτογραφία από τον σεισμό στην Ινδονησία AP

Τουλάχιστον 14 είναι οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,4 βαθμών που έπληξε την τουριστική νήσο Λομπόκ

Τουλάχιστον 14 είναι οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,4 βαθμών που έπληξε την τουριστική νήσο Λομπόκ της Ινδονησίας, ενώ οι χωρικοί της περιοχής εγκατέλειψαν τις οικίες τους κι έφυγαν προς τους ανοιχτούς χώρους της περιοχής, προκειμένου να γλιτώσουν από ενδεχόμενη κατάρρευση των σπιτιών.

Από τον σεισμό, τραυματίστηκαν 162 άνθρωποι, καθώς αυτός έγινε νωρίς το πρωί, με τους περισσότερους κατοίκους της περιοχής, να βρίσκονται στα κρεβάτια τους.

Το ινδονησιακό αρχιπέλαγος, όπου βρίσκονται χιλιάδες μεγάλα και μικρότερα νησιά, βρίσκεται πάνω στον λεγόμενο Δακτύλιο της Φωτιάς του Ειρηνικού Ωκεανού, μια περιοχή όπου καταγράφεται έντονη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα. Κάθε χρόνο σημειώνονται πολυάριθμοι σεισμοί, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν αποδεικνύονται καταστροφικοί.

Αλλά υπάρχουν εξαιρέσεις.

Το 2004, μια πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση 9,3 βαθμών που σημειώθηκε υποθαλάσσια, στα ανοικτά της Σουμάτρας, στο δυτικό τμήμα του αρχιπελάγους, και το τσουνάμι που δημιούργησε προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές και στοίχισαν τη ζωή σε 220.000 ανθρώπους στην ίδια την Ινδονησία (168.000 θύματα) και σε γειτονικά κράτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα