Σεισμός στην Τουρκία: Άκαρπες οι έρευνες της ΕΜΑΚ για την ανεύρεση της 24χρονης και του παιδιού

Σεισμός στην Τουρκία: Άκαρπες οι έρευνες της ΕΜΑΚ για την ανεύρεση της 24χρονης και του παιδιού
Επιχείρηση διάσωσης AP Photo/Emrah Gurel

Δυστυχώς παρότι οι Έλληνες πυροσβέστες προσπάθησαν όλη τη νύχτα έως το πρωί και τρύπησαν όλες τις πλάκες των ερειπίων στην συγκεκριμένη πολυκατοικία, δεν εντόπισαν την αγνοούμενη αθλήτρια και το παιδάκι και έτσι ολοκληρώθηκε η έρευνα με αρνητικό αποτέλεσμα.

Αρνητικό αποτέλεσμα είχαν δυστυχώς οι έρευνες για τον εντοπισμό της 24χρονης αθλήτριας του βόλεϊ και ενός παιδιού σε κατεστραμμένη από τον σεισμό πολυκατοικία στην Αντιόχεια.

Οι έρευνες ξεκίνησαν το Σάββατο (11/02), καθώς διασώστες που επιχειρούσαν στο σημείο άκουσαν φωνές. Η 24χρονη αθλήτρια μάλιστα φέρεται να μπόρεσε να στείλει SMS στην τουρκική Πολιτική Προστασία και ένα αγοράκι, το οποίο σύμφωνα με τον πατέρα του, τον κάλεσε στο τηλέφωνο, το σήκωσε αλλά δεν μπόρεσε να μιλήσει.

Στο συγκεκριμένο κτίριο επιχειρούσαν Τούρκοι πυροσβέστες, Έλληνες πυροσβέστες της ΕΜΑΚ, Βραζιλιάνοι και διασώστες ακόμη τριών διεθνών αποστολών.

Ο σκύλος-ανιχνευτής της ΕΜΑΚ το Σάββατο, δεν μπόρεσε να εντοπίσει μυρωδιά ζωντανού ανθρώπου. Οι Τούρκοι πυροσβέστες όμως ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους από τις άλλες χώρες μεταξύ των οποίων και τους Έλληνες, πως τα δικά τους γεώφωνα εντόπισαν όντως δύο φωνές από τα έγκατα των ερειπίων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι προσπάθειες συνεχίστηκαν έως τις 9-10 το βράδυ όπου πλέον όλες οι ομάδες κατέβηκαν από τα ερείπια. Συγγενείς των αγνοουμένων, ο αδελφός της αθλήτριας και ο πατέρας του παιδιού προσέγγισαν τους πυροσβέστες και τους παρακάλεσαν να προσπαθήσουν και άλλο και έτσι οι Έλληνες πυροσβέστες αποφάσισαν να επιστρέψουν και να συνεχίσουν όλη τη νύχτα.

Παρότι τρύπησαν όλες τις πλάκες και έφτασαν στο πιο βαθύ σημείο των ερειπίων, δεν εντόπισαν ίχνη ζωής και έτσι στις 7 το πρωί της Κυριακής (12/02) δόθηκε οριστικά λήξη στις προσπάθειες εντοπισμού τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα