Σεισμός στο Μεξικό: Όλη η χώρα προσεύχεται να σωθεί η 12χρονη Φρίντα-Σοφία

Σεισμός στο Μεξικό: Όλη η χώρα προσεύχεται να σωθεί η 12χρονη Φρίντα-Σοφία
Rescue personnel work on the rescue of a trapped child at the collapsed Enrique Rebsamen primary schoool in Mexico City, Sept. 20, 2017. A wing of the school collapsed after a powerful earthquake jolted central Mexico on Tuesday, killing scores of children and trapping others. (AP Photo/Marco Ugarte) AP

Ενώ λιγοστεύουν οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων από το φονικό σεισμό στο Μεξικό, η 12χρονη μαθήτρια που εντοπίστηκε ζωντανή στα συντρίμμια του σχολείου της αναπτέρωσε τις ελπίδες όλων ότι η μάχη για τη ζωή δεν έχει χαθεί

Τα σωστικα συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο και συνεχίζουν τις απελπισμένες προσπάθειες για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους τα φονικά 7,1 Ρίχτερ. Με κομμένη την ανάσα η χώρα παρακολουθεί τις προσπάθειες για τη διάσωση της 12χρονης μαθήτριας Φρίντα- Σοφία.

Το μικρό κορίτσι βρίσκεται στο επίκεντρο της τραγωδίας που παρακολουθούν όλοι στο σχολείο Rebsamen νότια της πόλης του Μεξικού, το οποίο κατέρρευσε καταπλακώνοντας τουλάχιστον 21 μαθητές και τέσσερις ενήλικες.

Η Φρίντα-Σοφία κατάφερε να κουνήσει το χέρι της μέσα από τα συντρίμμια κάνοντας σινιάλο στους διασώστες ότι παραμένει ζωντανή.

Στην αρχή οι διασώστες νόμιζαν ότι είναι νεκροί αλλά μόλις εκείνη απάντησε με το νεύμα της ότι είναι ζωντανή, ξεκίνησαν εντατικά οι προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό της, κάτι που εδώ και ώρες δεν έχει καταστεί δυνατό.

Μιλώντας μαζί τους, τους είπε ότι βρίσκονται και άλλα παιδιά κάτω από τα συντρίμμια, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να τους πει αν είναι ακόμη ζωντανά ή όχι.

Η επικοινωνία μαζί της διεκόπη ύστερα από μία νέα κατάρρευση τοίχου, μετά την οποία οι διασώστες προσπαθούν και πάλι απενγνωσμένα να την εντοπίσουν.

Ολα τα τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν με απευθείας συνδέσεις τις προσπάθειες, με το όνομα της μικρής – που δεν είναι σαφές αν ειναι και το πραγματικό της – να είναι πλέον γνωστό σε όλη τη χώρα και άπαντες να προσεύχονται για τη σωτηρία της.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από το σεισμό της Τρίτης, τον πιο φονικό που σημειώθηκε στη χώρα τα τελευταία 32 χρόνια, αυξήθηκε στους 251, ανέφεραν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, 115 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Πόλη του Μεξικού, 73 στην Πολιτεία Μορέλος, 44 στην Πουέμπλα, 13 στην Πολιτεία του Μεξικού, 5 στην Γκερέρο και 1 στην Οαχάκα.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της χώρας ανακοίνωσε διαφορετικό απολογισμό, τονίζοντας ότι οι νεκροί ανέρχονται σε περίπου 230.

Φωτό: AP Photo/Marco Ugarte

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα