Σερβία: Μπήκαν στη Βουλή – Οργή κατά των νέων μέτρων περιορισμού

Σερβία: Μπήκαν στη Βουλή – Οργή κατά των νέων μέτρων περιορισμού
Διαδηλώσεις κατά των νέων μέτρων περιορισμού στη Σερβία AP

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν, το βράδυ της Τρίτης, έξω από το Κοινοβούλιο της Σερβίας για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας για τον περιορισμό του κορονοϊού.

Χιλιάδες Σέρβοι κατέβηκαν στους δρόμους το βράδυ της Τρίτης (7/7), μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας που ανακοίνωσε ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς ξεκινάει το απόγευμα της Παρασκευής και θα διαρκέσει έως τα ξημερώματα της Δευτέρας. Παράλληλα, απαγορεύεται κάθε συνάθροιση άνω των 5 ατόμων σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο.


Τα μέτρα αποφασίστηκαν, ώστε να περιοριστεί η σημαντική αύξηση κρουσμάτων και θανάτων από τον κορονοϊό στη χώρα.

Πολίτες ξεκίνησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Σε πολλές περιπτώσεις οι συγκεντρώσεις εξελίχθηκαν σε βίαια επεισόδια, ενώ κάποιοι έφτασαν να εισβάλουν στο κτίριο της Βουλής, πριν τους απωθήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές φαίνεται να λειτουργούν αυτόνομα κρατούν μόνο σερβικές σημαίες και φωνάζουν συνθήματα κατά του προέδρου της Σερβίας.

Μέχρι στιγμής, στη Σερβία έχουν καταγραφεί 16.719 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 330 θάνατοι, σύμφωνα με τα δεδομένα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα