Σερβία: Διαδήλωση ακροδεξιών κατά της λύσης για το Κόσοβο – Φώναζαν συνθήματα υπέρ του Πούτιν και της Wagner

Σερβία: Διαδήλωση ακροδεξιών κατά της λύσης για το Κόσοβο – Φώναζαν συνθήματα υπέρ του Πούτιν και της Wagner
Διαδηλώσεις ακροδεξιών κατά της λύσης για το Κόσοβο στο Βελιγράδι AP

Με συνθήματα υπέρ του Πούτιν και της οργάνωσης Wagner, εκατοντάδες υποστηρικτές ακροδεξιών οργανώσεων διαδήλωσαν στο Βελιγράδι κατά της ευρωπαϊκής λύσης για το Κόσοβο.

Εκατοντάδες υποστηρικτές ακροδεξιών οργανώσεων διαδήλωσαν απόψε μπροστά από το προεδρικό μέγαρο στο Βελιγράδι φωνάζοντας συνθήματα κατά του προέδρου της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τον οποίο κατηγορούν ότι «ξεπούλησε το Κόσοβο».

Οι διαδηλωτές κάποια στιγμή προσπάθησαν να πλησιάσουν την κεντρική είσοδο του κτιρίου, οι αστυνομικοί ωστόσο, που είχαν αναπτυχθεί γύρω από το κτίριο, κατάφεραν να τους απωθήσουν.

Διαδηλώσεις ακροδεξιών κατά της λύσης για το Κόσοβο στο Βελιγράδι AP

Η συγκέντρωση των ακροδεξιών, με σύνθημα την υπεράσπιση του Κοσόβου, ξεκίνησε αργά τα απόγευμα της Τρίτης μπροστά από το άγαλμα του τελευταίου Τσάρου Νικολάου Β΄ της Ρωσίας, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το προεδρικό μέγαρο.

Την διαδήλωση διοργάνωσε η εξτρεμιστική, ρατσιστική οργάνωση «Λαϊκές περιπολίες», η οποία στο παρελθόν είχε θεωρηθεί υπεύθυνη για επιθέσεις εναντίον μεταναστών αλλά και αθίγγανων. Τα στελέχη της οργάνωσης αυτής δημόσια υποστηρίζουν ότι διατηρούν άριστες σχέσεις με τη ρωσική παραστρατιωτική ομάδα «Wagner».

Άλλωστε στη συγκέντρωση σήμερα πολλοί από τους συμμετέχοντες έφεραν στα μπουφάν το έμβλημα της Βάγκνερ και το γράμμα «Ζ» που αποτελεί το σύμβολο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Στη συγκέντρωση των ακροδεξιών εκτός από τα συνθήματα κατά του Βούτσιτς ακούστηκαν και συνθήματα υπέρ της Ρωσίας και του Πούτιν ενώ πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες της Ρωσίας.

Ο αρχηγός της οργάνωσης «Λαϊκές περιπολίες» Ντάμνιαν Κνέζεβιτς στην ομιλία του ζήτησε να απορριφθεί το γαλλογερμανικό σχέδιο δηλώνοντας ότι προτιμάει μία «ρωσική λύση» για το θέμα του Κοσόβου.

Ο Κνέζεβιτς προειδοποίησε ότι θα υπάρξει σθεναρή αντίσταση στη εφαρμογή του ευρωπαϊκού σχεδίου για το Κόσοβο χρησιμοποιώντας τη φράση: «Σας το ορκίζομαι, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πολλά περισσότερα από το να προκαλέσουμε μόνο ταραχές».

Διαδηλώσεις ακροδεξιών κατά της λύσης για το Κόσοβο στο Βελιγράδι AP

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από τη σερβική αστυνομία, στον αυτοκινητόδρομο έξω από την πόλη Σρέμσκα Μιτρόβιτσα συνελήφθησαν δύο μέλη της οργάνωσης «Λαϊκές περιπολίες» επειδή στο αυτοκίνητο που επέβαιναν βρέθηκε μία κυνηγητική καραμπίνα με διόπτρα και πέντε βλήματα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι συλληφθέντες κατευθύνονταν οδικώς προς το Βελιγράδι για να συμμετάσχουν στη διαδήλωση των ακροδεξιών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα