Σερβία: Πώς συνέλαβαν τον 21χρονο μακελάρη – Το χρονικό της πολύνεκρης τραγωδίας

Σερβία: Πώς συνέλαβαν τον 21χρονο μακελάρη – Το χρονικό της πολύνεκρης τραγωδίας
Νέο μακελειό στη Σερβία, οι αρχές συνέλαβαν 21χρονο AP Photo/Armin Durgut

Ο 21χρονος Uros Blazic σκόρπισε τον θάνατο σε τρία χωριά της Σερβίας και έπειτα απήγαγε έναν ταξιτζή, για να διαφύγει από τον τόπο του εγκλήματος. Πώς έφτασαν στη σύλληψή του.

Συνελήφθη έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση ο 21χρονος δράστης της νέας μαζικής δολοφονίας στη Σερβία, που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (04/04), σχεδόν 48 ώρες μετά από το μακελειό με εννιά νεκρούς σε σχολείο.

Η αστυνομία συνέλαβε τον 21χρονο Uros Blazic, γιο στρατιωτικού, ο οποίος φέρεται να σκότωσε 8 ανθρώπους και να τραυμάτισε άλλους 14, σύμφωνα με τους επίσημους αριθμούς του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.

«Έπειτα από μεγάλο ανθρωποκυνηγητό, μέλη του υπουργείου Εσωτερικών συνέλαβαν τον Uros Blazic, γεννηθέντα το 2002, στην περιφέρεια του Κραγκούγεβατς», στην κεντρική Σερβία, σημειώνει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, όπου προσθέτει ότι η έρευνα συνεχίζεται.

«Είναι ύποπτος ότι σκότωσε (…) με αυτόματο όπλο 8 ανθρώπους και ότι τραυμάτισε άλλους 14», σύμφωνα με το υπουργείο, το οποίο διευκρινίζει ότι όλοι οι τραυματίες νοσηλεύονται.

Το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο της Σερβίας RTS είχε μεταδώσει νωρίτερα σήμερα ότι οι τραυματίες ανέρχονταν σε 13, ενώ κάποιες πληροφορίες έκαναν λόγο για 10 νεκρούς και 15 τραυματίες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο φερόμενος δολοφόνος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Σμεντέρεβο.

Στη χώρα, ξεκίνησε από σήμερα το τριήμερο εθνικό πένθος για τη χθεσινή τραγωδία.

Το χρονικό του μακελειού

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο ύποπτος ενεπλάκη σε διένεξη στο προαύλιο σχολείου αργά χθες το βράδυ στο χωριό Ντουμπόνα, κοντά στο Βελιγράδι, και έφυγε, αλλά επέστρεψε με τουφέκι εφόδου και περίστροφο και άρχισε να πυροβολεί.

Το σημείου του μακελειού στη Σερβία AP Photo/Armin Durgut

Συγκεκριμένα, είχε προηγηθεί ένας διαπληκτισμός με έναν νεαρό αστυνομικό ο οποίος δεν βρισκόταν εκείνη την ώρα σε υπηρεσία. Ο 21χρονος τον πυροβόλησε και σκότωσε και εκείνον και την αδερφή του.

“Είναι θλιβερό, ο νεαρός αστυνομικός ήταν στην ίδια ηλικία με την κόρη μου, έχει γεννηθεί το 1998”, δήλωσε μια μεσήλικη γυναίκα στο χωριό Ντουμπόνα. “Η κόρη μου πήρε ηρεμιστικά, δεν μπορέσαμε να κοιμηθούμε όλη τη νύχτα, είχαν μεγαλώσει μαζί”, πρόσθεσε.

Στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, ενώ βρισκόταν εν κινήσει. Αρχικά πυροβόλησε μια παρέα που βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου στο χωριό Ντούμπονα, σκότωσε πέντε άτομα εκεί. Το νεαρότερο θύμα ήταν 15 ετών. Στη συνέχεια περνούσε με το αυτοκίνητό του από τα τρία χωριά και σκορπούσε τον θάνατο.

Το σημείου του μακελειού στη Σερβία AP Photo/Armin Durgut


Πώς έγινε η σύλληψή του

Λίγο μετά, ο 21χρονος απήγαγε έναν οδηγό ταξί, κοντά στην περιοχή, και με απειλές για βόμβα τον ανάγκασε να τον απομακρύνει από το σημείο των εγκλημάτων και να οδηγήσει σε άλλο χωριό, κοντά στο Κραγκούγεβατς.

Όπως γράφει η ιστοσελίδα Blic, ο 21χρονος διέφυγε και κρυβόταν μαζί με τον θείο του στο χωριό, σε μία δασώδη περιοχή, που είχε περικυκλωθεί από αστυνομικούς. Ωστόσο, σήμερα, Παρασκευή (05/05), και έπειτα από σχεδόν 8 ώρες ανθρωποκυνηγητού, τον συνέλαβαν, ενώ συνελήφθη και όλη η οικογένεια που προστάτευε τον δολοφόνο.

Συγκεκριμένα, στην επιχείρηση για την σύλληψη του υπόπτου μετείχαν περίπου 600 Σέρβοι αστυνομικοί και μέλη της ειδικής αντιτρομοκρατικής μονάδας και της χωροφυλακής, σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο RTS, το οποίο πρόσθεσε ότι χρησιμοποιήθηκαν επίσης ελικόπτερο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ότι κινητοποιήθηκαν πολλές περίπολοι της αστυνομίας για να εντοπιστεί ο δράστης.

Νέο μακελειό στη Σερβία, οι αρχές συνέλαβαν 21χρονο AP Photo/Armin Durgut

Σε σοκ η Σερβία

Το νέο αυτό μακελειό σημειώθηκε αργά χθες, Πέμπτη (04/05), το βράδυ σε τρία χωριά κοντά στο Μλαντένοβατς, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου εξήντα χιλιομέτρων νότια του Βελιγραδίου, ενώ η χώρα είχε ήδη συγκλονιστεί από τον θάνατο σε σχολείο της πρωτεύουσας 9 ανθρώπων – 8 παιδιών και του φύλακα – την Τετάρτη (03/05) από τα πυρά 13χρονου.

“Είναι τρομερό για τη χώρα μας, τεράστια ήττα. Σε δύο μέρες τόσοι πολλοί (…) σκοτώθηκαν”, δήλωσε άλλος κάτοικος του χωριού Ντουμπόνα.

Μετά το μακελειό στο σχολείο στο Βελιγράδι, η σερβική κυβέρνηση εισήγαγε διετή απαγόρευση στην έκδοση νέων αδειών οπλοφορίας, αναθεώρηση των υπαρχουσών αδειών και ελέγχους για τον τρόπο φύλαξης των όπλων από τους κατόχους τους.

Σήμερα, έπειτα από το δεύτερο αιματοκύλισμα, ο Βούτσιτς ανακοίνωσε τροποποιήσεις στο Νόμο για τα Πυρομαχικά, οι οποίες θα ενισχύσουν τους όρους για την κατοχή όπλων.

Στα Βαλκάνια κυκλοφορεί τεράστιος αριθμός όπλων -συμπεριλαμβανομένων πολεμικών όπλων-, μετά τις συρράξεις και την πολυαίμακτη διάλυση της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας τα χρόνια του 1990. Κάπου 765.000 όπλα, ανάμεσά τους 232.000 πιστόλια, είναι νόμιμα καταγεγραμμένα στη Σερβία, χώρα περίπου επτά εκατομμυρίων κατοίκων, όπου τα σκοπευτήρια είναι δημοφιλή.

Τον Απρίλιο του 2013, χωρικός δολοφόνησε 13 ανθρώπους, ανάμεσά τους μέλη της οικογένειάς του και περίοικους, όχι μακριά από τη Μλαντένοβατς, στην ίδια περιοχή που έγινε το χθεσινό μακελειό.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα